Skjebnedag for Wang Toppidrett

Rektor ved Wang, Petter Wilhelmsen vil i dag offentliggjøre hvor Wang satser i Østfold.

Rektor ved Wang, Petter Wilhelmsen vil i dag offentliggjøre hvor Wang satser i Østfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Wang Toppidrett bestemmer seg for om de skal bli værende i Moss eller flytte gymnaset til Fredrikstad Stadion på et styremøte i dag.

DEL

Over en lengre periode har Wang Toppidrett vurdert om de skal fortsette virksomheten i Moss eller flytte til Fredrikstad. De har hele tiden sagt at avgjørelsen blir tatt på et styremøte i midten av september, og i dag finner altså møtet sted.

Etter styremøtet vil Wang Toppidrett kalle inn til pressekonferanse hvor beslutningen offentliggjøres.


Wang Toppidrett uttalte i august at de kun tar hensyn til seg selv i avgjørelsen om de skal bli værende i Moss, hvor de har vært i åtte år, eller om de skal flytte virksomheten til Fredrikstad på permanent basis.

På Fredrikstad Stadion  

Etter det Moss Avis erfarer er de aktuelle skolelokalene i Fredrikstad i tilknytning til Fredrikstad Stadion, og klasserommene vil være kun 50 meter unna Idrettsmedisinsk Testlaboratorium på Høgskolen i Østfold på Kråkerøy. Det er Værste AS, med administrerende direktør, Sigbjørn Moe i spissen, som har tilbudt Wang Toppidrett skolelokaler i Fredrikstad.

Fredrikstad kommune har vært aktive i prosessen for å knytte til seg privatskolen, og har blant annet tilbudt gratis bruk av idrettsanlegg, samt en årlig kompensasjon på 500.000 kroner for tapte elevinntekter tilknyttet flytting.

Grundig prosess

 Wang har også gjort en grundig i Fredrikstad-området for å finne ut om tilbudet er godt nok i plankebyen for Wang. Det har imidlertid aldri vært Wangs intensjon å sette kommunene opp mot hverandre for at det hele skal bli en vinn-vinn-situasjon for privatskolen.
- Å skape en konkurransesituasjon mellom kommunene er en sitron vi ikke ønsker å skvise, sa Petter Wilhelmsen, rektor ved Wang Toppidrett.

Moss FK har vært passive i prosessen for å beholde Wang Toppidrett, som er en viktig del av klubbens rekrutteringsarbeid.
– Vi håper jo å beholde Wang i Moss, men vi gjør ikke noe konkret overfor Wang nå. Det synes jeg er en sak for kommunen og politikerne, sier sportslig leder i MFK, Geir Henæs.

Politisk uenighet

Politikerne i Moss mener også at de har gjort sitt for å tilby Wang Toppidrett gode fasiliteter, med tanke på skolelokaler og idrettsanlegg.
Les blant hva Erlend Wiborg (FrP) og Tage Pettersen (H) mener om saken ved å klikke her.

Ordføreren har også vært på banen etter oppfordring fra Anne Bramo.
Her kan du lese hva ordfører Paul-Erik Krogsvold og tidligere leder for Moss Idrettsråd, Anne Bramo, har uttalt.

Også Gunnar Listerud, medlem i Moss FK, har luftet sine tanker rundt Wangs være eller ikke være i Moss Avis.
 

Artikkeltags