Snøkanonene går for fullt og pengene strømmer inn

Snøkanonene i Middagsåsen Sportssenter går for fullt.

Snøkanonene i Middagsåsen Sportssenter går for fullt. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Snøkanonene er i gang for fullt i Middagsåsen, og facebook-aksjonen til næringslivet i Våler har til nå innbragt 75.000 kroner. Og 22. desember håper de å åpne for sesongen.

DEL

– Jeg sa det på spøk til ordføreren, da jeg snakket med ham sist, at vi i alle fall skulle klare å få inn like mye til Middagsåsen som kommunen ville gi.  Nå ser det ut til at vi slår kommunen, sier Arnfinn E. Linge.

Den daglige lederen ved Sveis og Hydraulikk AS er en av initiativtagerne til facebook-aksjonen.

– Nå er vi oppe i 75.000 kroner. Vi har 13 givere á 5000 kroner og én giver á 10.000 kroner. Giverne er både fra Våler og andre nærliggende kommuner. 5000 kroner per giver er noe som monner, og vi håper å få inn så mye som mulig før året er omme. Vi har ikke noe mål, sier Linge.

Foreløpig likt

– Dette var noe vi satte i gang som følge av den fine gesten fra Sparebank1, som ga 500.000 kroner, sier Linge.
Og 75.000 kroner, er også likt med det Våler kommune regner med å bidra med i 2013.

– Kommunestyret skal behandle budsjettet for neste år torsdag i neste uke. Der har posisjonen et forslag om å bidra med 75.000 kroner i form av kjøp av dagskort til skoleelever. Og jeg regner med at det er et forslag som vil gå gjennom, sier ordfører i Våler, Reidar Kaabbel.

Våler kommune har mottatt to søknader fra Middagsåsen Sportssenter AS, som det nå heter. En om driftsstøtte på 140.000 kroner, og en om kjøp av dagskort for skoleelever på 75.000 kroner.

Viktig for mange

– Vi vil trolig innfri den ene søknaden, men ikke begge. Det er stramt, og det er mye som må prioriteres, men jeg er veldig glad for at vi i alle fall kan bidra med noe.

– Middagsåsen er et veldig viktig anlegg for folk i alle generasjoner, både i Våler og hele Mosseregionen. Jeg er også imponert over det facebook-aksjonen til næringslivet har klart å få inn. 75.000 kroner er imponerende, sier ordfører Kaabbel.

– Ja, Middagsåsen utgjør et unikt tilbud for hele Mosseregionen. Om ikke bakken er så lang, så skaper den aktiviteter som jeg savnet da jeg var ung og vokste opp i Våler, sier Arnfinn E. Linge.

Moss vil støtte

Ordfører i Moss, Tage Pettersen, regner med at Moss kommune vil være med å støtte Middagsåsen også i 2013.

– Moss har vært med hele tiden, og jeg tror nok bystyret i neste uke vil fremme et forslag om et beløp som jeg ikke vet størrelsen på. Jeg tror det blir et beløp knyttet til faktisk bruk, sier Tage Pettersen.

Artikkeltags