Dermed blir det ny tennishall i Son, noe det har vært jobbet for i årevis for å få til.
– Vi har kjempet for denne hallen i flere år, så dette er den beste julegaven vi har fått noen gang, sier trener i Soon Tennisklubb, Per Arne Larsen.

Tennis er nemlig på vei til å bli en sport man ikke bare driver med om sommeren, og i konkurranse med andre idrettstilbud blir man kjapt hektet av lasset hvis fasilitetene ikke er tipp topp. Derfor var fredagens vedtak nærmest et være eller ikke være for klubbens fremtid, ifølge styreleder Svein Olsen.

– Nå får vi en helt annen horisont på aktivitetene våre og er veldig glade for dette vedtaket, sier Olsen.
– Nå begynner det virkelige arbeidet på mange måter, tilføyer han og sikter til arbeidet med byggingen og oppgaver knyttet til medlemsveksten de begge har forhåpninger om.

Frost, kulde og regn

– Vi har hatt 50 folk på nybegynnerkurs, men har et veldig stort frafall i løpet av vinteren fordi vi ikke har hatt noe tilbud til dem, sier Larsen.

– Tennis er blitt en sport man spiller like mye på vinteren som på sommeren. Det er det samme vi hører fra andre klubber, enten det gjelder Bygdøy eller Moss. En ting er frost og kulde, men vi har jo også på sommeren en del treninger og kurs som må avlyses på grunn av regn, sier Larsen.

Garanti kun til pynt

Men nå blir det altså helt andre boller. Hallen skal romme to tennisbaner og kommer til å koste drøyt seks millioner kroner. Med kommunestyrets garanti kan tennisklubben ta opp lån på det beløpet, men oppgir å ha sunn økonomi slik at det neppe i praksis kommer til å bli bruk for kommunegarantien.

– Vi har absolutt til hensikt at dette ikke skal bli noen økonomisk byrde for kommunen, sier leder Svein Olsen, som også gleder seg over at hele det politiske spektrum stilte seg bak klubbens garantisøknad.

Alt klart

– Vi hadde vel et godt håp om at dette skulle gå igjennom, men det var veldig gledelig at det ble et enstemmig vedtak, sier Olsen.

Nå regner klubben med å kunne stikke spaden i jorden om ikke altfor lenge og ha hallen klar til neste vinter. Anbud er allerede innhentet på gravearbeid og byggetillatelsen er klar.

– Vi har et ambisiøst siktemål om å kunne klare dette innen neste høst. Det er i hvert fall et håp så får vi se hva som blir mulig å få til, sier styreleder Svein Olsen.