Spilte sin siste kamp for MFK i dag

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Han har scoret noen av tidenes flotteste mål på Melløs, men nå er det slutt. I dag spiller Jon-André Fredriksen sin siste hjemmekamp.

DEL

32-åringen har tenkt ferdig og bestemt seg for å legge fotballkarrieren i skuffen og prioritere familie og jobb.

– Familien fortjener å få sitt nå. Det er jo ikke helt sikkert at fotballen har sett det siste av meg, men nå skal jeg holde meg helt unna fram til januar. Og det håper jeg både kona og datteren min blir glade for, smiler han.

– Har det vært vanskelig?

– Valget har for så vidt vært vanskelig, for kroppen er bra og lysten er på en måte fortsatt til stede. Men samtidig når man et metningspunkt, og jeg har hatt en god karriere og kan si meg forsynt. Jeg har veid for og imot, men gir meg med et smil om munnen, sier Fredriksen.

Hadde blitt med opp

Råde-mannen vurderte å legge opp før denne sesongen, men ville gi seg selv en siste sjanse til å ha det litt moro.

– Vi lekte jo litt med tanken på å kunne rykke opp, og jeg satset for å bli med på det. Men da det ikke gikk er det greit å stoppe nå, selv om vi har hatt en fin sesong med Arne, mener Fredriksen.

Vi blir én mindre i gjengen, og det er jo alltid litt trist

– Hadde du blitt med opp i 1. divisjon hvis Moss hadde rykket opp?

– Ja, det hadde jeg, hvis jeg hadde fått muligheten til det. Men alt har en ende, og jeg har opplevd mye med fotballen, både opp- og nedturer. Og jeg har hatt 11 fantastiske sesonger i MFK, selv om ikke alle har endt i sportslig suksess, erindrer 32-åringen.

SE TABELLEN HER

Takker flere

Han kom til klubben i 2001, da som en svært spennende Råde-spiller. Og selv om han var sarping i en halv sesong, og fikk med seg halvannet år som proff i Hartlepool, er det MFK-gutt Jon-André regner seg selv som.

– Jeg har blitt godt tatt vare på i klubben og har fått mange venner her. Følelsene for klubben er sterke, og gode trenere og gode medspillere har kommet og gått. Mange fortjener takk, men jeg må få takke Kråkevingen spesielt, som har stått ved lagets og min side i tykt og tynt. MFK er heldige som har så dedikerte støttespillere, mener Jon-André.

Ikke alltid på skinner


Og så titter han bort på Jon Larsen og Lars Smith, som har utstyrsansvaret på denne økta.

– Og se på de gutta der. Uten dem hadde ikke tiden på Melløs vært så god, smiler han.

– Har du noen spesielle minner fra MFK-tiden?

– Ting har jo ikke alltid gått på skinner i MFK, og det å få være med i en klubb hvor man faktisk må jobbe hardt for å lykkes har vært både spesielt og fint å få være med på. Rent sportslig har nok 2005-sesongen vår vært den beste, anslår Jon-André.

– Og det viktigste målet?

– Uten tvil det like før slutt mot Aalesund i 2004, da vi unngikk nedrykk, svarer han fort.

Nå er det altså slutt, etter nærmere 400 A-kamper for de gule og svarte. – Litt rart blir det vel å gå av Melløs for siste gang, men tiden er inne. Tusen, tusen takk for meg, avslutter Jon-André Fredriksen.
MFK-kaptein Thomas Klaussen er den som har spilt lengst sammen med Jon-André av dagens MFK-spillere.

– Vi blir én mindre i gjengen, og det er jo alltid litt trist, sier Klaussen om Fredriksens beslutning.

Artikkeltags