Spisse albuer i junior-VM i BMX

Fredrik Westeng Olsen var med i VM.

Fredrik Westeng Olsen var med i VM. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fredrik Westeng Olsen gjorde det skarpt i junior-VM, som bar preg av knuffing og spisse albuer.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Løpene i Norge er nesten litt pinglete i forhold til det jeg opplevde der nede. I utlandet kjøres det mye hardere, sier Westeng Olsen som i helgen deltok i sitt første junior-VM i grenene Supercross og Time Trial.

Det foregikk i København, og ble en lærerik suksessopplevelse for 17-åringen fra Råde BMX Klubb.
– Jeg hadde ikke satt meg noe konkret mål og visste at det var mange gode som var med. Jeg følte meg veldig rask på treningene. Det ga selvtillit, sier Westeng Olsen.

Del på Facebook

OL-gren

Den første konkurransen i VM er en ganske ny disiplin i BMX-sporten. «Time Trial» er en slags enkeltstart hvor tidsresultatet også teller som kvalifisering til det etterfølgende supercross-løpet.

I enkeltstarten var Westeng Olsen positivt overrasket over eget resultat med 12. beste tid av nesten hundre startende ryttere.


– Jeg er veldig fornøyd med det resultatet tatt i betraktning at det var første gang jeg er med. Det gikk over all forventning, sier han.

Tre hundredeler

Dagen derpå ble det imidlertid litt for mange spisse albuer i supercross-løpet. Supercross beskrives som BMX-sportens svar på Formel 1. Det går styggfort og nytter ikke å stå med lua i hånden. Det kan den lokale rytteren heller ikke påstås å ha gjort, for i kvartfinalen var han bare tre hundredeler fra å gå videre til semifinalen.

– Det var noen småting som ikke funket helt. Jeg ble presset såpass at hardt av en av de andre at jeg ikke klarte å henge meg på, sier Westeng Olsen.

Her er det utslagsprinsippet som gjelder, som betyr at fire av de åtte startende går videre til neste runde. Med så små marginer opp til fjerdeplassen var det derfor litt bittert at det ikke ble semifinale, men 17-åringen har lært mye i løpet av helgen, føler han.

Artikkeltags