Gå til sidens hovedinnhold

Sportsklubben Rapid er fra i dag historie

Artikkelen er over 11 år gammel

Kun 11 av SK Rapids medlemmer møtte opp på gårsdagens ekstraordinære styremøte. Nå er klubben historie. Fra og med i dag heter de Rapid/Athene.

Etter ett år med samarbeid på damesiden, hvor SK Rapid og Athene Moss samarbeidet på seniorsiden, er klubbene nå slått sammen fra a til å.
– Vi tror vi vil komme til å få en større og mer slagkraftig klubb, sier avtroppende SK Rapid leder Tom Ottar Røw.
Den nye klubbens mål vil være en større satsing på både dame og herresiden.
– I første omgang vil det satses på damesiden, ettersom de er størst. Vi er klar over herrelagets historie, og de vil ikke bli nedprioritert, sier Røw.

Ti mot en

Skuffende møtte kun 11 medlemmer opp til Rapids siste årsmøte, da klubben i går hadde innkalt til ekstraordinær årsmøte.
– Vi har en sak, og det er sammenslåingen med Athene Moss, sa Røw.
Av de fremmøtte var det herretrener Tor Mollatt Eriksen som stilte de fleste spørsmålene. Han fryktet at satsingen på damesiden ville bli for dominant.
– Jeg vil påpeke at jeg ikke er i mot sammenslåingen. Men jeg er redd for at vi på herresiden skal bli glemt. Nå skal det fire styremedlemmer fra hver klubb inn i et nytt styre, og da blir herresiden i et klart undertall, mente han.
Etter noen runder frem og tilbake fikk han et løfte om at herrefotballen ikke skulle bli nedprioritert på noen som helst måte.
– Om det ikke er flere kommentarer eller spørsmål, går vi til avstemming, sa møteleder Røw.
Kun en av de 11 fremmøtte viste stemmetegn mot sammenslåingen. Med ti mot en stemmer, er Sportsklubben Rapid nå historie.

Historien forblir

Både Athene Moss og Rapid er to klubber med stor historie. Men ikke minst Rapids historie er minneverdig. Klubben er i år 85 år gammel, eldre blir den ikke, men historien forblir.
– Historien til begge klubber blir med videre, det er logoen samarbeides laget på damesiden i år et bevis på, påpeker Røw.
Rapid har fire sesonger bak seg i den norske toppserien. Mens Athene Moss tok med seg Sprint-Jeløys damelags historie, da de byttet navn i 1996.
– Det er klart det er mye historie, og som sagt skal vi ta vare på den, og lage ny histiore. Målet for den nye klubben er å bli en attraktiv klubb å spille for. Og bli en klubb med et så godt tilbud at vi slipper å produsere for Kolbotn og Sarpsborg 08, fortsetter Røw.
– Vi ønsker også etter hvert å få et godt tilbud på gutte og herresiden, legger han til.

Siste æresmedlem

Arne Bergmann ble også klubbens siste æresmedlem, da det ekstraordinære årsmøte kronet han til æresmedlem i går.
– Arne har vært i klubben i 45 år, og er vel mer på klubbhuset enn hjemme hos kona. Så det er vel fortjent, avslutter Røw.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.