Storslagen ballbinge-åpning

Ordfører Tage Pettersen sto for åpningen av  balløkken på Refsnes

Ordfører Tage Pettersen sto for åpningen av balløkken på Refsnes Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I ettermiddag ble den nye balløkken på Refsnes åpnet, og det var første og siste gang gamle fotballhelter fikk leke seg der.

DEL

- Spenst-løkka her på Refsnes skal være forbeholdt uorganisert aktivitet for barn og unge fra null til 16 år. Selv om den tilsynelatende ikke brukes av noen har voksne ikke noe der å gjøre, sier Terje Krokdal.

- Og den skal kunne brukes fra klokken ni til ni, legger han til.

Han er sammen med Erik Syversen prosjektleder for den nye balløkka på vegne av Refsnes Vel.

SE BILDEGALLERI FRA ÅPNINGSFESTEN HER

Pomp og prakt.

For å markere åpningen av Jeløys første ballbinge, ble det i går spilt en oppvisningskamp mellom lag bestående av noen av byens fremste fotballprofiler gjennom tidene.

MFK All Star stilte med Stein Norstad, Thomas Solberg, Eirik Reinnel, Anders Eriksen, Kjell Olofsson og Geir Henæs.

Refsnes All Star stilte med Jan Anders Syversen, Erik Syversen, Geir Moen, Petter Tryland, Steinar Carlsen og Terje Pedersen.

Geir Moen ble europamester på 200 meter i 1994, og Steinar Carlsen var såvidt innom juniorlandslaget i fotball i sine glansdager. Og Petter Tryland har klubbrekorden i antall A-kamper i Sprint. Så Refsnes har fostret topp utøvere før, og kan sikkert gjøre det igjen.

- Petter Tryland (født i 1970) er vel den eneste av oss som ikke er født i 1969, men han pleide alltid å spille sammen med oss da vi var yngre, forteller Geir Moen og Steinar Carlsen.

LES OGSÅ: IKKE ALLE ØNSKER BINGEN VELKOMMEN

Retro-drakter.

- Den gangen Refsnes hadde egne yngreslag i regi av Refsnes Vel, hadde de også lyseblå drakter.

- Draktene spillerne har på seg i dag er retro-drakter fra den gangen, ler Terje Krokdal.

Det var heller ingen hvilken som helst som dømte kampen. Dommeransvarlig i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen som har bodd på Refsnes i 27 år, ledet den vennskapelige bataljen.

I pausen av showkampen kom ordfører Tage Pettersen for å klippe snoren.

Spenst-løkka, som er det offisielle navnet på det nye nærmiljøanlegget, har kostet omlag 500.000 kroner.

Det er finansiert med 200.000 kroner i spillemidler, 75.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen, 50.000 kroner fra Sparebank1-stiftelsen/Østfold Fotballkrets, 50.000 kroner fra Sparebank1 Østfold Akershus, 40.000 kroner fra Spenst Moss, samt flere andre sponsorer og bidragsytere som bedrifter og butikker, samt Refsnes Barnehage, Refsnes Vel, Jeløy Rotary og Refsnes FAU.

Artikkeltags