Svømmehall skal utredes for 500.000 kroner

et skritt videre Leder av Moss Svømmeklubb, Christer Johnsen, er kjempeglad for at bystyret har bevilget 500.000 kroner til et forprosjekt og behovsanalyse av mulig renovering av svømmehallen i Mossehallen.

et skritt videre Leder av Moss Svømmeklubb, Christer Johnsen, er kjempeglad for at bystyret har bevilget 500.000 kroner til et forprosjekt og behovsanalyse av mulig renovering av svømmehallen i Mossehallen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det er veldig positivt at flertallet av politikerne har tatt våre argumenter til etterretning, og de viser med det at de tar svømmeopplæringen på alvor.

DEL

Det sier leder i Moss Svømmeklubb, Christer Johnsen.
– Vi har hatt en god dialog med både posisjonen og opposisjonen i forbindelse med budsjettbehandlingen, og vi har inntrykk av at de aller fleste politikerne deler vårt syn på at svømmehallen i Mossehallen er moden for en grundig undersøkelse og behovsanalyse, fortsetter Johnsen.

Svømmehallen sto ferdig sammen med resten av Mossehallen i 1970, og den er 40 år i år. Beregnet levetid for svømmehaller er 30 år, og svømmehallen holdes nå åpen på dispensasjon.

Behovsanalyse

Mandag vedtok bystyret å bevilge 500.000 kroner til et forprosjekt og en behovsanalyse for en mulig rehabilitering og ombygging av svømmehallen.

– Forprosjektet skal avdekke tilstanden til anlegget, og komme med forslag til tiltak som må gjøres for å innfri alle krav som stilles til et moderne svømmeanlegg. Rapporten vil gi oss mer konkrete holdepunkter for en videre diskusjon med politikerne om behovet for oppgradering, både i forhold til tid og omfang, sier Christer Johnsen.

Tid og kostnader

– Det er viktig å få på plass en tilstandsrapport for svømmehallen, og få kartlagt hva som må gjøres, hvor lang tid det vil ta, og beregnede kostnader, sier Tage Pettersen (H).
– Om man velger å renovere Mossehallen, bygge ny hall, eller se på andre eksisterende muligheter gjenstår å se.

– Etter at tilstandsrapporten er klar må man ta en vurdering på om man skal tenke i andre baner, og kanskje framskynde den nye svømmehallen på Nøkkeland. Det vil bli laget et tids- og kostnadsbudsjett når rapporten er klar, sier Pettersen.

Må ha et alternativ

– Hvilke konsekvenser rapporten medfører er altfor tidlig å si noe om. Et alternativ er å legge ned Mossehallen, sier Pettersen.

Og da krever Moss Svømmeklubb et nytt sted å være, og det knytter seg stor usikkerhet til når og om svømmehallen på Nøkkeland kommer.
– Slik det er nå har vi ikke alternativer. Vi er heller ikke sikre på at svømmehallen på Nøkkeland blir bygget.

Les også: Ny svømmehall i Moss kan stå i fare

– Vi er heller ikke bare opptatte av aktivitetene i vår egen klubb. Vi er like opptatte av at skolebarn i Moss skal få den svømmeundervisningen de har krav på. Moss er tross alt en kommune med vann på alle kanter, sier Christer Johnsen.

– Det er flere klubber og idrettslag som er interessert i å etablere et idrettssenter som knyttes til et svømmeanlegg. Dette kan også være interessant for private aktører.

– Vi har flere valgmuligheter. Alt avhenger av tilstandsrapporten. Det er kjempeviktig at vi starter prosessen med en tilstandsrapport nå. Mossehallen vil dette sammen om noen år om det ikke blir gjort noe. Vi må så raskt som mulig finne en løsning, sier Tage Pettersen.

Les også: Ber politikerne ta ansvaret i svømmehallsaken

Artikkeltags