Sykkelfest med utfordringer

Kristoffer Sandaker ser ut til å være en dreven syklist og hadde god kontroll i det teknisk krevende partiet av terrengsykkelløypen i Nesparken.

Kristoffer Sandaker ser ut til å være en dreven syklist og hadde god kontroll i det teknisk krevende partiet av terrengsykkelløypen i Nesparken. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fredsrittet fikk en sped begynnelse med 40 deltagere, men de fremmøtte fikk bryne seg på flere teknisk krevende partier.

DEL

I området rundt den gamle scenen i Nesparken og på baksiden av Mossehallen fikk de unge syklistene prøve seg på smale skogsstier og over bergknauser som kunne virke litt skumle på førsterunden, men som de fleste taklet fint på andrerunden. I tillegg fikk de en lengre runde med enklere sykling på grusveiene som går gjennom den fine og anvendelige parken.

SE FLERE BILDER HER!

Ønsker aktivitet i parken

Det var organisasjonen Moss 2014, som sammen med junioravdelingene i Moss Cykleklubb og Soon Cykleklubb hadde invitert distriktets unge til den uformelle sykkelopplevelsen i Nesparken. Fredsrittet inngikk også som ett av mange aktiviteter som bidrar til å markere Christian Frederik-dagene.

Ordfører Tage Pettersen (H) var også invitert til åpningen, og han likte det han så:
– Det er kjempegøy at Nesparken blir brukt til stadig flere aktiviteter. Fredsrittet er en kjempeidé av Bedir Yiyit. Det har blitt et stort og flott sykkelmiljø i Moss i løpet av de siste årene, og vi vil gjøre vårt for at aktiviteter skal bli lagt godt til rette, sa han.

Bilfritt sykkeltilbud

– Ungdomsgruppen i Moss Cykleklubb har som ett av sine mål at området i Nesparken skal utgjøre et tilbud til barn som ønsker å sykle i et miljø uten biltrafikk. Nesparken ligger sentralt i byen, og her kan det lages ganske utfordrende løyper, sier Helge G. Watndal i Moss CK. Han er også veldig glad for at Bedir Yiyit kom på denne idéen, og at Nesparkens Venner og Moss kommuner stiller seg så positive til at Nesparken kan brukes til sykling.
– Jeg vil at alle skal få oppleve gleden ved å sykle. Særlig barn. Selv om man har et handikap kan man få fine sykkelopplevelser, sier Bedir Yiyit.

Ønsker større ritt

Han vet godt hva han snakker om, og er selv et godt eksempel på at funksjonhemninger ikke er noen hindring.
Helge G. Watndal ser for seg at et videre samarbeid med Soon CK kan føre til at Fredsrittet i Nesparken kan få større dimensjoner de neste årene.
– Neste år håper vi å kunne invitere aktive ungdomssyklister hit, og i 2014 håper vi å kunne arrangere en nordisk konkurranse for ungdom og juniorer, skisserer Watndal.

SE FLERE BILDER HER!

Artikkeltags