Tage Pettersen blir ny leder for Kråkene

Til tross for mange andre lederverv har Tage Pettersen tatt på seg ledervervet i ishockeyklubben IL Kråkene. Og han gleder seg til å ta fatt på utfordringen.

Til tross for mange andre lederverv har Tage Pettersen tatt på seg ledervervet i ishockeyklubben IL Kråkene. Og han gleder seg til å ta fatt på utfordringen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

– En som har mye å gjøre, får gjort mer, sa Tage Pettersen (37) og takket ja til ledervervet i IL Kråkene.

DEL

Han er gruppeleder for Høyre i Moss, fylkesleder for Høyre i Østfold, jobber som fagmyndighet for tillitsvalgte for soldatene i Forsvaret i Oslo, natteravn i Moss, og nå har altså Tage Pettersen tatt på seg lederverv i IL Kråkene. Han er imidlertid ikke redd for at det blir for mange baller i luften.

– Jeg har alltid sagt at personer som har mye å gjøre får gjort mer. Dette handler kun om beinhard prioritering fra min side, forteller Pettersen.
Selv har han liten bakgrunn fra ishockey, men har latt seg engasjere etter at sønnen begynte i hockeyklubben som femåring. Nå virker det som han er bitt av basillen.

– Jeg benytter meg av frigåingen hver søndag og er ivrig supporter rundt laget til sønnen min. Nå får jeg imidlertid mulighet til å følge hockeyutviklingen tettere. Og så spiller jeg litt på oldboys-laget når jeg har tid, sier den sportsinteresserte 37-åringen.
Og tid blir et nøkkelord for Pettersen. Ledervervet i IL Kråkene ser han på som en familiegreie samtidig som han engasjerer seg i en voksende idrett, sett med lokale øyne.
 

– Jeg mener at det er viktig at politikere tør å engasjere seg i lokalsamfunnet. Det har jeg gjort som natteravn, og gjør det nå som leder for et idrettslag. Jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringen.

Spørsmål om habilitet har han imidlertid svar på.
– I alle politiske saker rundt natteravnene melder jeg meg inhabil. Det samme vil jeg gjøre som leder i IL Kråkene i saker som omfatter klubben politisk, så det blir ikke noe problem, sier han og legger til.
– Men stort sett dreier det seg om anlegg, og ettersom ishallen eies av et eget aksjeselskap, vil det bli begrenset politiske saker rundt IL Kråkene.

Kan bli 2. divisjon

For å få tidskabalen til å gå opp, er Pettersen avhengig av en familie som forstår.
– Uten forståelsen fra familien ville det ikke gått med alle disse vervene. Men dette ledervervet var det faktisk kona mi som overtalte meg til å ta, innrømmer han og ler. Han har kun sittet som leder i et par uker og vet at det ligger en rekke utfordringer foran ham. Men selv om IL Kråkene er en klubb som ønsker å satse på seniorhockey, presiserer han at bredde -og barneidrett er hans viktigste agendaer.

– Rekrutteringen er det aller viktigste, og der er skøyte- og hockeyskolen viktige for klubben. I tillegg har vi inngått et samarbeid med Stjernen Hockey som omhandler spillerutvikling og utveksling av spillere. Det tror jeg vi kan høste frukter av på sikt.
Klubben har en målsetting om 1. divisjonsspill i løpet av 2014, og fredag signerte Pettersen en søknad til Norges Ishockeyforbund om spill i 2. divisjon allerede neste sesong.
– Det er en ledig plass i 2. divisjon, og den har vi søkt om å få på bakgrunn av lagets prestasjon i 3. divisjon i år, samt det nyetablerte samarbeidet med Stjernen, avslutter han.

Artikkeltags