Tage Pettersen vil rydde opp for friidretten på Melløs Stadion

 Flere steder på løpebanen på Melløs er det tydelige vanndannelser, og det er et vanlig problem at de to innerste banene er ubrukelige på grunn av vanndannelser.

Flere steder på løpebanen på Melløs er det tydelige vanndannelser, og det er et vanlig problem at de to innerste banene er ubrukelige på grunn av vanndannelser. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det koster 47 millioner å legge til rette for fotball på Melløs og i disse dager er Moss Idrettslag skadelidende. Nå vil Tage Pettersen (H) rydde opp.

DEL

Mens den nye gressmatta ligger som MFKs grønne perle på Melløs, glitrer det ikke akkurat av friidrettens røde løper.
 
I bystyremøtet mandag fremmet Tage Pettersen og Høyre et forslag om at kommunen rydder opp på Melløs - ved å oppgradere friidrettsanlegget.

Må rydde opp

– Vi fremmet forslaget fordi Melløs skal være et anlegg for idrett generelt. Det finnes regler for spill i toppfotballen for å arrangere kamper og det finnes regler og krav for å arrangere friidrettsstevner. Nå har vi brukt millioner for fotballen og det har gått på bekostning av friidretten. Det er ikke mer enn rett og rimelig at vi rydder opp etter oss, sier Tage Pettersen (H).

Det ble enstemmig vedtatt å sende forslaget videre til administrasjonen i Moss kommune, og dermed mener Pettersen at et samlet bystyremøte sendte et klart signal i denne saken.

– Mandag ble alt av budsjettrulleringsforslag videresendt til administrasjonen, og i denne saken ble det sendt et klart signal fra et enstemmig bystyre at de bør tilstrede ønsket om oppgradering av banedekket, sier han fornøyd.

Et nytt dekke vil anslagsvis koste tre-fire millioner kroner, og da vil idrettslaget sitte med et dekke som gjør trenings- og konkurransesituasjonen optimal.

– Jeg vil anslå at det ligger rundt tre-fire millioner kroner, men da får vi gjort en skikkelig jobb og forholdene vil bli optimale. Dersom kommunen ikke gjør noe med forholdene slik de er i dag føler jeg at vi blir nedprioritert, sier Øivind Røraas, leder i Moss Idrettslag.

Må skiftes

Det at Høyre nå ønsker å ta tak i friidrettsforholdene på Melløs, gleder imidlertid Røraas.

– Det er gledelig å høre at politikerne viser forståelse og vilje for våre behov. Slik situasjonen er i dag kan vi ikke arrangere annet enn trenings- og kretsstevner. Vi er nødt til å skifte dekket for å få NM, sier leder i Moss Idrettslag, Øivind Røraas.

Tilstanden på dekket per dags dato bærer naturlig nok preg av at Melløs-matta er skiftet ut. Det er gravd en grøft i dekket, det ligger sand og grus over stort sett hele banen og det er vanndannelser flere steder.

– Toppdekket er dårlig vedlikeholdt og det største problemet er at vannet ikke renner igjenneom, avslutter Røraas.

Artikkeltags