Etter å ha vunnet de to første kampene i årets 2. divisjon, skulle man tro at det var det et tent og vinnerlystent MFK-lag som søndag ettermiddag tok turen til Nord-Norge for å kjempe om nye poeng. Men håpet om seier ble raskt redusert.

Overrasket

Det unge hjemmelaget utfordret gjestene fra første sekund, og ga Moss en real kalddusj etter bare tolv minutter. Berat Jusufi ga bort et frispark på egen banehalvdel, og Harstad brukte ikke lang tid på å få ballen i spill igjen. Frisparket ble slått inn i sekstenmeteren, noe som ingen av mossingene så ut til å få med seg. Da fikk Marius Jørgensen en enkel oppgave med å sende ballen forbi Jevgenijs Sazonovs, til stor jubel fra nordlendingene på tribunen. Resten av kampen kjempet Moss for en utligning, selv om de slet med å skape de helt store sjansene. I tillegg ble det vesentlig vanskeligere da Berat Jusufi måtte av banen etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort i det 50. spilleminutt. Harstad gjorde en god defensiv jobb, løp mye og holdt gjestene unna resten av oppgjøret. Dermed kunne de glede seg over sin andre strake seier.

Se videointervju med Emmanuel Amarh her:

Løpt i senk

– De løp veldig mye, og det gjorde ikke vi. I tillegg puttet vi ikke målsjansene våre, sukket Emmanuel Amarh, som innrømmet at MFK ikke sto godt nok sammen som et lag:
– Dette er veldig kjipt, men det er ikke så mye å få gjort med det nå. Vi skulle hjulpet hverandre og løpt mer, sa den skuffede MFK-spilleren. Og hovedtrener Arne Erlandsen var for så vidt enig. Han så i likhet med de fleste andre at spillerne ikke ga nok.

Ble passive

– Vi ble valsende etter, uttalte han og fortsatte:
– Vi må tåle å komme under og tørre å skape mer. Vi visste at dette kom til å bli en vanskelig kamp, men vi ble litt passive. Samtidig kan jeg jo ikke klage så mye på spillerne, for de gjorde så godt de kunne, sa Erlandsen, som ikke akkurat får en lang pause før neste kamp. Allerede førstkommende onsdag skal Moss Fotballklubb få matchet seg skikkelig, når Lillestrøm tar turen til Melløs stadion i cupens 2. runde.
Neste seriekamp er for øvrig hjemme mot Eidsvold Turn lørdag 10. mai.