Tett kamp i BMX-teten

Fredrik Westeng Olsen fra Råde BMX-klubb er med i kampen om Norgescup-tittelen etter helgens to løp i Råde.

Fredrik Westeng Olsen fra Råde BMX-klubb er med i kampen om Norgescup-tittelen etter helgens to løp i Råde. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med seier og andreplass på helgens løp i Norgescupen ligger Fredrik Westeng Olsen greit an sammenlagt.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Fredrik tok førsteplassen i det første løpet mens regjerende norgesmester André Josdal kom på andreplassen. I søndagens løp var det motsatt, sier pappa Ken Olsen.

Les også: Ble best i norden

Med to løp igjen i sesongen er det stor sannsynlighet for at Norgescup-tittelen kommer til å gå til en av de to. Beregningen blir litt vanskelig fordi de begge to var med på en landslagssamling og derfor gikk glipp av årets to første løp i Norgescupen. Til gjengjeld kan man stryke de to dårligste resultatene i løpet av sesongen, så hvis ingen av dem dummer seg ut, blir det en tett fight.

Del på Facebook

– Det var veldig bra sykling av begge to nå i helgen, så det kommer nok til å stå mellom de to, sier Ken Olsen, som for anledningen går i signalgul refleksvest i sin egenskap som løpsleder.

– Lørdagens løp skulle gått i Aremark, men der hadde de problemer med startbommen, så løpet ble i all hast flyttet her til Råde. På morgenen lå hele banen under vann, men vi fikk rigget løp på tre timer, sier Olsen.

Bare tolv

Helgens to løp på BMX-banen i Råde var sesongens fjerde og femte. Sesongen er ikke over før de to siste rundene i slutten av september er unnagjort.

Fredriks yngre bror, Kristian Westeng Olsen, gjorde det også skarpt.
– Han klinte til med en andreplass, og blant 14-åringene er det knakende godt, for Kristian er bare 12 år, sier Olsen.

Samlet sett ligger Kim-Erik Larsen fra Moss BMX Klubb i teten i eliteklassen. Også der er det hard kamp om førsteplassen sammenlagt.

Blant 15 og 16-åringene gjorde Sebastian Aslaksrud og Magnus Skarpaas Andersen (begge Råde BMX Klubb) det skarpt og sikret henholdsvis 38 og 36 poeng i sammendraget i løpet av helgen. De ligger dermed på tredje og fjerdeplass i sammenlagt.

– Sebastian ble syklet ut i den siste svingen og det var litt synd at dommerne ikke så det. Derfor havnet han på 8. plass i det siste løpet, sier Olsen.

En annen som havnet i grusen var Mosse-favoritten Erik Røseth.
– Jeg kom ut av rytmen og gikk i bakken. Hele siden er øm, sier Røseth som trøster seg med andreplass i lørdagens finale og femteplass sammenlagt.

Artikkeltags