Tøft for ledsager Odd-Bjørn Hjelmeset

 Bedir Yiyit (til venstre) og ledsager Odd-Bjørn Hjelmeset fikk kjenne det i de siste metrene inn mot veksling på Besserud etter 1790 meter med stigning.

Bedir Yiyit (til venstre) og ledsager Odd-Bjørn Hjelmeset fikk kjenne det i de siste metrene inn mot veksling på Besserud etter 1790 meter med stigning. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Både Bedir Yiyit og Odd-Bjørn Hjelmeset måtte bruke noen minutter på å ta seg inn etter Holmenkollstafett-etappen .

DEL

– Vann! Vann! Jeg må ha noe å drikke, ropte en utkjørt Bedir Yiyit etter målgang. 1790 meter ble langt for vår lokale milsluker denne gangen.

For med ski-esset Odd-Bjørn Hjelmeset som ledsager, var det ingen grunn til å spare på kreftene i den bratte og sugende bakken fra Slemdal til Besserud – Holmekollstafettens mest beryktede etappe.

Tøff dag

Hjelmeset var god og sliten da han kom til veksling, han også. Han hadde trolig den tøffeste konkurransedagen av alle de 30.000 som deltok i historiens 80. Holmenkollstafett.

– Jeg måtte gi på litt ekstra på slutten av den forrige etappen, for å ta igjen den Team-RP-løperen som Bedir skulle veksle med. Jeg klarte det vel med en margin på fire sekunder. Da rakk jeg akkurat å bytte trøye og fortsette opp til Besserud sammen med Bedir, smiler Odd-Bjørn Hjelmeset tappert.

– Så to etapper på rappen ble litt mye for deg?

– Ja, jeg merket det litt i starten av den siste etappen, men etter hvert kom jeg inn i en fin rytme med Bedir. Og da gikk det greit, svarer han.

– Bedir imponerte

– Var det du som måtte slepe, eller var det Bedir som måtte skyve?

– Helt på slutten måtte jeg dra litt i ham, men i starten var han veldig rask og frisk. Bedir imponerte meg, så han er absolutt en god løper, roser Hjelmeset.

– Hvordan var det å være ledsager for Bedir?

– Det synes jeg gikk veldig bra! Han er jo veldig vant til å løpe med ledsager, og vi hadde god kontakt gjennom pinnen, sier Hjelmeset.

– Så dere trengte ikke å snakke med hverandre underveis?

– Vi skulle kanskje ha snakket mer, og da Bedir spurte hvor langt det var igjen til mål, følte jeg at jeg hadde glemt meg bort, svarer han litt selvkritisk.

– Ideelt sett skulle Odd-Bjørn ha hatt en mikrofon på seg, så vi kunne ha snakket bedre sammen, sier Bedir, som i tillegg til å være svaksynt også har nedsatt hørsel.

Men mikrofon-settet ble Rune Holtze Jensen stående igjen med på Slemdal da Hjelmeset fikk for kort tid til å skifte trøye.

Odd-Bjørn Hjelmeset skulle også løpe Besserud-etappen for to andre lag senere. Totalt løp han for fire lag i de bratteste delene av stafetten.

Kanskje Vasaloppet

– Bedir pleier å gå Vasaloppet om vinteren. Kan det være aktuelt å være ledsager der?

– Ikke nå til vinteren, for det er den siste sesongen jeg skal satse for fullt. Men etter 2011-sesongen er jeg åpen for alt. Bedir og jeg har telefonnummeret til hverandre, så vi kan nok komme til å holde kontakten, smiler sympatiske Odd-Bjørn Hjelmeset.


 


 

Artikkeltags