Gå til sidens hovedinnhold

Tutta jubler for EM-sølv og ny rekord

Artikkelen er over 11 år gammel

Tutta Kristine Hanssen satt ny personlig rekord med 47,5 kilo og var nær ved å ta EM-gull på hjemmebane onsdag.

Hun turte ikke å håpe på medalje på forhånd, i tilfelle det skulle melde seg på en ener i EM i styrkeløft på Hamar. Denne eneren dukket opp og stakk av med gullet, men det ofrer ikke Tutta Kristine Hanssen en tanke.

– Hun var påmeldt med personlig rekord på 70 kilo mer enn meg og det at jeg klarte å pushe henne til siste løft er jeg utrolig godt fornøyd med. Denne sølvmedaljen henger desidert høyest av mine prestasjoner så langt, sier hun.

Mistet gullet

Til tross for at sammenlagtgullet røk, viste Tutta seg sterkest i to av de tre øvelsene. Hun fikk EM-gull i benkpress og knebøy, men i markløft ble hun for lett mot Yulya Lukina fra Russland, som stakk av med seieren.

– Jeg har hatt kjempeprogresjon i knebøy og benkpress, men har ikke fokusert så mye på utviklingen i markløft. Nå skal jeg hjem og trene markløft til den store gullmedaljen, sier Tutta fornøyd.

Sterkest i Norge

Styrkeløft måles i kilo og i poeng som også baseres på kroppsvekt. Tutta løftet til sammen 497,5 kilo og 566,06 poeng. Poengsummen gjør henne til den sterkeste kvinnen i Norge.

– Nå er jeg sterkest i landet. Det er utrolig gøy at det klaffet såpass på scenen og at jeg fikk til løftene mine. Dette var så vanvittig moro!

Salen kokte

Mye av æren gir hun til vennene og familien.
– Salen var full av venner og familie som virkelig backet meg opp. De lagde skikkelig liv i salen og det ga meg et ekstra kick. Det er sjelden jeg er så utagerende når jeg løfter, men stemningen tente meg. Det er utrolig hva publikum kan bidra til, skryter hun.

Før mesterskapet satt Tutta seg et prestasjonsmål om å løfte 500 kilo. Hun kunne sikret seg personlig rekord på over et halvt tonn, men valgte heller å utfordre russeren.

- I siste løft økte jeg til 185 og det kunne jeg vunnet med. Jeg satset alt i siste, men lyktes ikke å få den opp, men for all del, jeg er strålende fornøyd med prestasjonen min.

Nå håper hun at hun kan bli blant de fem beste kvinnene i mesterskapet, uavhengig av klasse og vekt. Det vil vise seg i slutten av uken. Hun skal være på Hamar og følge junior-EM i styrkeløft frem til søndag.