Gå til sidens hovedinnhold

Tutta skal løfte 500 kilo i EM

Artikkelen er over 11 år gammel

Til uken er det EM i styrkeløft på Hamar og Tutta Kristine Hanssen skal bryte barrierer. – Jeg er i kanonform, sier hun.

Siden det store gjennombruddet i VM i 2008 har Tutta Kristine Hanssen stagnert. Til tross for gode treningsplaner har hun ikke oppnådd ønsket resultat, men nå har prestasjonskurven skutt i været igjen. Den er så bratt at Tutta har satt seg mål om å slå sin personlige rekord med 47,5 kilo.

– Målet mitt for dette mesterskapet er helt klart å perse sammenlagt. Jeg vil passere 500 totalt og stabilisere meg på det nivået, sier hun.

– Holder det til EM-gull?

– Styrkeløft er jo en målbar idrett, og melder en ener fra en annen nasjon seg på i konkurransen har man ikke sjans. Derfor setter jeg meg prestasjonsmål og ikke medaljemål, sier hun og legger til.

– Det er umulig å si om 500 kilo holder eller ikke, men selvfølgelig, det hadde vært moro å vunnet. Jeg elsker å vinne og er et konkurransemenneske.

Endret strategi

Hovedårsaken til at hun har begynt å løfte tyngre, tror Tutta selv er endring av treningsstrategi. Fra å trene allsidig og variert mellom store og mindre muskelgrupper, trener hun nå kun basisøvelsene i styrkeløft; knebøy, markløft og benkpress. Den totale treningsbelastningen har økt betraktelig.

– Jeg løfter mye mer i løpet av en uke. Nå før mesterskapet trener jeg bare fem økter i uken, men det er tøffe økter og inneholder kun de tre basisøvelsene med ulike varianter. Men jeg merker det i knærne og i ryggen at jeg trener tungt om dagen. Det er visst nok bare en indikasjon på at jeg er i form, smiler hun.

I EM på hjemmebane skal hun ha en høyere utgang i det første løftet enn det hennes personlig rekord er i dag. At hun perser føler hun seg sikker på, men Tutta vil perse mye.
– Jeg ser på det som realistisk å løfte opp mot 500 kilo. Treningsløftene mine i de ulike øvelsene er til sammen på 490 nå, så klaffer alt til onsdag kan jeg klare det, sier hun.

Ikke medaljemål

Tutta løfter i 60 kilos klassen og er regjerende verdensmester. Hun legger ikke skjul på at det hadde smakt med en EM-tittel også, men ønsker ikke å drømme om medalje.

– Det er mye enklere å fokusere på teknikk og utførelse av bevegelsene. Da får jeg et mer riktig fokus, så får jeg heller ta i mot medaljen med et stort smil hvis jeg skulle vinne. Det er klart det hadde smakt, men jeg har ikke satt meg det som noe mål, avslutter hun.

Tutta Kristine Hanssen som tidligere har vært omtalt som Kristine «Tutta» Hanssen har søkt om å endre navn og fått innvilget søknaden. Derfor er det slutt på anførselstegn når Moss bys svar på Pippi Langstrømpe omtales i media.

Kommentarer til denne saken