Våler kommune har satt av penger til Middagsåsen

Våler-ordfører Kjerstin W. Funderud er åpen for å forlenge støtteavtalen med Middagsåsen Skisenter.

Våler-ordfører Kjerstin W. Funderud er åpen for å forlenge støtteavtalen med Middagsåsen Skisenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Våler-ordfører Kjerstin W. Funderud bekrefter at rådmannen har satt av penger til Middagsåsen i budsjettet for 2011, men har ikke sett noen søknad fra skisenteret.

DEL

– Det ligger penger til Middagsåsen i rådmannens budsjett, og det er ikke diskutert at de pengene skal omprioriteres. Men det er ikke snakk om noen stor sum, forteller ordfører i Våler kommune Kjerstin W. Funderud.

For tre år siden gikk Våler kommune sammen med sine naboer i Moss, Rygge og Råde inn med en avtale verdt 500.000 kroner for å hjelpe driften av skisenteret. Denne avtalen gikk over tre år, med mulighet for å forlenges i ytterligere to år.

– Ettersom vi ikke har hørt noe regnet jeg med at driften gikk bra. Jeg har ikke sett noen søknad om å forlenge avtalen, fortsetter hun.

Om Våler kommune vil ta et initiativ ovenfor de andre kommunene for å få til en ny avtale har hun ikke tenkt på enda.

Ønsker hjelp

Varaordfører i Våler Lena Christin Risan håper på hjelp fra nabokommunene for å redde driften i Middagsåsen.
– Jeg håper vi kan fortsette å støtte Middagsåsen. Det er trist om vi skal ha et skisenter, og ikke bruke det, sier hun.

– Jeg håper også nabokommunene våre er interesserte i å holde driften oppe, det gir et tilbud til mange mennesker. Det er dårlig med penger nå, men vi må prøve å finne rom til det, sier Risan.

Venter på initiativ

Tage Pettersen forteller at Moss kommune ikke har satt av penger til Middagsåsen, men at det helt klart er rom for å fornye avtalen med skisenteret.

– Det er en litt vent og se holdning i Moss. Vi ønsker helt klart at driften i Middagsåsen fortsetter, og vi bør helt klart ta en vurdering på det, sier han.

Han mener likevel at man snart bør kunne stå på egne bein.
– Det er ikke like lett å drive et alpinanlegg i Østfold, som på fjellet. Men man må etter hvert forsøke å få en drift som går av seg selv, uten kommunal støtte. Men jeg forstår at de er i en startfase, og trenger tid, sier han.

Råde-ordfører Kjell Løkke er også åpen for å støtte skisenteret i Våler, selv om det ikke er satt av penger til det i neste års budsjett.
– Vi er selvsagt villige til å se på saken på nytt.

Les også: Truer med å legge ned Middagsåsen skisenter etter sesongen

Artikkeltags