Vant stafettgull med klar margin

ny gullkvartett Trener Morten Røraas tar bilde av NM-vinnerne sine på 4 x 100 meter: Erik Røraas (fra v.), John Anders Elvsås Hovland, Pavlik Wang og Daniel Lauritzen. foto anders hoven, digitalsport

ny gullkvartett Trener Morten Røraas tar bilde av NM-vinnerne sine på 4 x 100 meter: Erik Røraas (fra v.), John Anders Elvsås Hovland, Pavlik Wang og Daniel Lauritzen. foto anders hoven, digitalsport Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Etter sølv i fjor tok sprinterne til Moss IL en grundig revansj og sikret seg NM-gullet med solid margin.

DEL

Årets NM i stafetter gikk på Jessheim, og sprintstafetten i juniorklassen var Moss IL fra ende til annen. Ingen kunne matche Daniel Lauritzen, Pavlik Wang, John Anders Elvsås Hovland og Erik Røraas.
– Dette er fire gutter som har løpt sammen ganske lenge, og det er utrolig gøy at de nå lykkes. Dette var overbevisende og veldig gøy, sier trener Morten Røraas.Ny kvartett

Han står selv bak den gjeldende norgesrekorden på 4 x 100 meter med Moss ILs forrige gullkvartett: Birger Hermansen, Jørn Tollefsen, Martin Blekkerud og Geir Moen.
Den gjengen løp distansen på 40,40 da de vant NM-gullet i seniorklassen. Dette er en tid ingen i øyeblikket er i nærheten av å kunne matche.

Søndag ble det 42,81 på de fire juniorene, som dermed er Moss ILs nye gullkvartett.

Den norske juniorrekorden er på 42,47, og Røraas mener den fort kunne røket i går, hvis han og gutta hadde gjort det til et hovedmål.
– Hadde vi satset på det, kunne den nok gått. Men vi valgte å prioritere det å vinne NM-gull, og safet derfor litt med ikke å ta ut all lengden i vekslingene, forteller den fornøyde MIL-treneren til Moss Avis.

Trener vekslinger

Tiden til Moss var 76/100 sekund raskere enn sølvvinner BUL og 87/100 sekund raskere enn Tyrving på bronseplass, og hadde holdt til bronse i seniorklassen, så det er ikke mange som løper fortere, uansett alder.
– Disse gutta kan bli laget som sletter vår egen norgesrekord. Jeg ser i øyeblikket ingen andre lag som kan komme i nærheten, sier Morten Røraas.

– Har dere trent spesielt på å bli gode i stafett?
– Vi har trent en del på vekslinger, og med dette resultatet vil vi nok holde det godt ved like med tanke på fremtiden. Fremganger som dette gir god motivasjon, smiler Røraas.

Hjem igjen

Nå gleder både gullgutta og treneren seg til å få trene skikkelig på hjemmebane igjen.
– Ja, nå ser vi virkelig fram til å få det nye dekket på Melløs ferdig. Vi pendler jo til Fredrikstad og Ås for å få trent nå, så det skal bli godt å komme i gang på vår egen bane igjen, sier Morten Røraas.

Og på Melløs jobbes det med løpebanen, med håp om godt vær i tiden som kommer.
– Arbeidet med nytt kunststoffdekke på Melløs stadion er godt i gang, melder Carl F. Gjerdrum i MKEiendom.

Tyskeren som leder arbeidet er for øvrig samme mann som sto for jobben da løpedekket på Melløs ble lagt første gang, i 1986.

Artikkeltags