Vil ha ordføreren på banen i Wang-saken

Anne Bramo får ikke uttrykt nok hvor viktig Wang Toppidrett er for byen, og hun mener det er tragisk at kommunen sitter og ser på at toppidrettslinjen forsvinner ut av byen uten å gjøre grep som matcher Fredrikstad kommunes tilbud.

Anne Bramo får ikke uttrykt nok hvor viktig Wang Toppidrett er for byen, og hun mener det er tragisk at kommunen sitter og ser på at toppidrettslinjen forsvinner ut av byen uten å gjøre grep som matcher Fredrikstad kommunes tilbud. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi har kommet med et tilbud til Wang, og nå vurderer de et tilbud i Fredrikstad. Vi får ikke gjort noe mer enn det, sier ordfører i Moss Paul-Erik Krogsvold.

DEL

– Nå må ordføreren forstå at vi er i en konkurransesituasjon og gå ut og gjøre seg så lekker som bare det. Her nytter det ikke å sitte på gjerdet, tordner FrP-politiker Anne Bramo som er tidligere leder av Moss idrettsråd.
Krogsvold har imidlertid ikke noe mer å komme med.
– Bystyret har enstemmig sagt at de vil beholde Wang Toppidrett i Moss, sier han og legger til.
– De tilbakemeldingene vi har fått fra Wang er at vårt utspill og kommunens tilbud i Moss er positivt. Vi er klare til å bygge hvis de blir værende, men det vil naturligvis kreve en reell politisk behandling, sier Krogsvold.


Bramo mener at Moss kommune bør beholde Wang for en hver pris.
– Fredrikstad kommer med et tilbud som er gunstigere for Wang Toppidrett. Nå må vi ta opp konkurransen og beholde de for en hver pris. Vi har ikke råd til å miste en institusjon som Wang, sier hun bestemt.
Liste opp. Hun er imidlertid redd for at luften vil gå ut av mange balonger, dersom Wang forlater byen til fordel for Fredrikstad.
– Wang har bidratt til gode samarbeid mellom idrettslag og foreninger, og jeg er redd piffen går ut av mange hvis Wang flytter. Vi kan ikke sitte å se på det, uten å prøve en gang, sukker hun.
Bramo mener at Paul-Erik Krogsvold må presentere en liste over hva kommunen har å tilby. Hun mener listen bør inneholde gratis halleie, skolebygg som matcher tilbudet til Værste, kommunal støtte, samt tilfredsstille utstyrsbehov som for eksempel spydseil i Mossehallen.


– Vi må matche Fredrikstad og se på hva Wang betyr for byen. Det er jo bedre for kommunen å tilby gratis leie av anlegg i Moss. Dersom Wang forsvinner får de ikke de samme leieinntektene på dagtid uansett.
Krogsvold er imidlertid enig i at  Wang Toppidrett er viktig for byen.
– Jeg synes Moss kommune har kommet med et godt tilbud til Wang, og vi kan ikke gjøre annet enn å avvente. Nå er det opp til Wang, for et samlet bystyre har sagt at vi ønsker å bevare toppidrettsgymnaset i byen.
Tage Pettersen (H) støtter Krogsvold.
– Vi kan ikke tvinge Wang til å være i en annen dialog med kommunen. I følge administrasjonen i Moss har skolen og kommunen en god dialog, og nå vurderer de et annet tilbud.

Hemmelighetsfull

Sigbjørn Moe, administrerende diriktør i Værste AS, vil ikke gå røpe tilbudet Wang har fått på skolelokaler.
– Wang Toppidrett har fått et tilbud av oss på leie av skolelokaler, og ikke allmenheten. Det blir mellom oss, sa han med et smil.

Artikkeltags