Wiborg gir MK Eiendom skylden for Melløs-avvik

Tilsynsrapporten avdekket ti forhold som ikke tilfredsstiller brannforskriftene på Melløs stadion. Dette bildet er fra byggeprosessen. Nå jobber MK Eiendom med å rette opp i de ti avvikene som fremkommer i rapporten fra brannvesenet.

Tilsynsrapporten avdekket ti forhold som ikke tilfredsstiller brannforskriftene på Melløs stadion. Dette bildet er fra byggeprosessen. Nå jobber MK Eiendom med å rette opp i de ti avvikene som fremkommer i rapporten fra brannvesenet. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Så mange avvik er ikke vanlig og sånn skal det ikke være. Det er Erlend Wiborgs (Frp) kommentar til tilsynsrapporten på Melløs.

DEL

Han er nå styreleder i MK Eiendom og prioriterer å rette opp avvikene som fremkom i tilsynsrapporten på Melløs stadion etter at brannvesenet nylig var på befaring der.

Wiborg er klokkeklar på at Moss kommunale eiendomsselskap (MK Eiendom ) må ta på seg ansvaret for feil og mangler.

– Denne saken er spesiell. Det skal ikke være slik som rapporten viser. Nå skal vi først rette opp avvikene slik at bygget tilfredsstiller brannforskriftene. Deretter må vi ta lærdom av prosessen rundt Melløs stadion. Vi har allerede begynt med det og endret rutiner i forhold til rapportering og ansvarsfordeling slik at ting blir oppdaget tidligere.

– Har du konkrete eksempler på noe som ikke ikke har fungert?
– Tidligere har kommunen gått inn og ønsket endringer underveis i byggeprosjekter uten å bevilge mer penger. Det er det slutt på nå, konstaterer Wiborg bestemt.

Bakgrunn: Flere avvik i tilsynsrapporten om Melløs stadion

Kan ikke ta skylden

Øivind Tandberg-Hanssen (Sv) mener det blir for enkelt å legge skylden på MK Eiendom.

– Eiendomsselskapet har vært flinke og brukt brannkonsulenter underveis i prosessen, og selv om de er dyktige, er de ikke alltid enige med brannvesenet. Ifølge Dalåsen er det ingen omfattende avvik som kommer fram i rapporten og i så store byggesaker er det ikke lett å være føre var. Tidligere ga brannvesenet råd. Nå setter de krav, og da må man forvente at små ting dukker opp, sier Tandberg-Hanssen.

Brannvesenet har gitt MK Eiendom en rekke krav om hva som skal utbedres for at bygget skal bli godkjent for bruk. Totalt teller rapporten ti avvik i ulik grad.

Ordfører Tage Pettersen (H) anser det som en selvfølge at ting blir rettet opp innen fristen som er satt til 28. januar.

– Ut ifra det jeg har lest, omhandler også rapporten deler av bygget som ikke er berørt av de 45 millionene som er investert. Min generelle kommentar til saken er at jeg forventer at et bygg som eiendomsselskapet eier skal være i teknisk god stand. I det minste i så god stand at bygget tilfredsstiller forskriftene, sier han og legger til:

– Jeg forventer at disse avvikene blir rettet på innen tidsfristen, og slik jeg har forstått det, gjennom Moss Avis, er arbeidet allerede i gang.

Les også: Tilsynsrapport på Melløs stadion 2012

Ikke ferdig

Tomas Colin Archer (Ap) anser ikke bygget som ferdig når ti avvik fremkommer i en rapport.
– Ettersom disse avvikene dukker opp er ikke stadion ferdig. Dette må fikses før vi kan si at Melløs stadion er klar til bruk, kommenterer han.

Colin Archer er imidlertid ikke overrasket over at det dukker opp mangler etter en omfattende byggeprosess.

– Avvikene er ikke så alvorlige at det kreves store ombygninger, så derfor er ikke dette noe krise. Jeg går ut ifra at MK Eiendom lukker disse avvikene. Vi har inspeksjon for å kontrollere og da må vi regne med at det kan dukke opp ting som må endres på, sier han.

Artikkeltags