Wiborg spår ny debatt om Melløs stadion innen 10 år

 Fremskrittspartiets Erlend Wiberg rister på hodet over at oppgraderingen av Melløs har fått en prisplass på rundt 47 millioner kroner. Dette mener han er penger Moss kunne fått en ny stadion for.

Fremskrittspartiets Erlend Wiberg rister på hodet over at oppgraderingen av Melløs har fått en prisplass på rundt 47 millioner kroner. Dette mener han er penger Moss kunne fått en ny stadion for. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Erlend Wiborg mener kommunen kaster bort over 47 millioner på å ruste opp Melløs stadion, når den for 20–30 millioner kunne ha fått en ny arena.

DEL

– Det er galskap å bruke nesten 50 millioner på å ruste opp dagens Melløs, når vi kunne sluppet unna med mellom 20 og 30 millioner og fått ny stadion, tordner Fremskrittspartiets Erlend Wiborg.

– I tillegg kunne kommunen også sluppet fremtidige forpliktelser, legger han til.
Nå spår Wiborg en ny stadiondebatt i løpet av det neste tiåret. Da tror han kommunen vil måtte ut med mye mer penger.

– Jeg tror neste gang debatten kommer opp, vil det bli ny stadion. Det vil skje innen 10 år, og da vil de drøyt 47 millionene være bortkastet, og kommunen må ut med mye mer.

Vanskelig å endre

Frp-politikeren tror riktig nok det blir vanskelig å endre vedtaket fra desember 2009.

– Nå er ombyggingen i gang, så det er nok for sent å gjøre noe med det vedtaket.
Likevel ønsker han å belyse den store feilen flertallet i bystyret i Moss gjorde for et halvt år siden.

– Næringslivet ble lei, slik jeg har forstått det, av politikere som skiftet mening både to og tre ganger. Næringslivet kom med et tilbud til politikerne kom med et tilbud, det ble avslått. Næringslivet inviterte til orienteringsmøte, hvor svært få møtte opp på. De ga et tilbud og stilte seg til rådighet for å orientere om sitt tilbud. Det var det ingen som benyttet seg av, fortsetter Wiborg.

– Som politiker må og skal man være edruelig i bruken av skattebetalernes penger, og man har samtidig en forpliktelse for å tilrettelegge for alle gode krefter i byen som ønsker å bidra til stolthet, patriotisme og skaperlyst. Men her velger flertallet å være direkte uansvarlige når de bruker nesten 50 millioner på en dårlig løsning som ingen ønsker i stedefor å bruke i underkant av 30 millioner for en løsning som alle ønsker, skriver han på bloggen sin, erlendwiborg.com

Så aldri noen planer

Høyres partileder Tage Pettersen ønsket ikke å dra debatten videre i gårsdagens bystyret og henviste i likehet med Wiborg til sin blogg og kronikk i gårsdagens Moss Avis.

– Det har aldri blitt lagt frem noe konkret plan, med finansiering, for en ny Melløs Arena som igjen betyr at vi aldri har hatt noe reelt valg i forhold til om det er riktig å foreta en oppgradering av dagens stadion, skriver han på sin blogg tagepettersen.com
Han tror heller ikke man kunne bygget en ny stadion for de pengene kommunen nå bruker på å oppruste Melløs.

– For det første bruker ikke Moss kommune 50 millioner på å oppgradere Melløs stadion. Summen som er bevilget er ca 47,5 millioner. Fra denne summen kan vi trekke ut momsen siden kommunen får denne refundert. Da blir kostnaden ca 35,5 millioner. For den summen kan ingen bygge ny arena.

Artikkeltags