Gå til sidens hovedinnhold

Olsen klinket til med VM-medalje

Artikkelen er over 5 år gammel

I sommer tok Geir Ottar Olsen EM-sølv i det som var hans internasjonale debut. Nylig havnet han på pallen igjen, men denne gang i VM.

Den 51-årige mossingen overrasket stort da han i midten av juli havnet på pallen i «Master 2»-klassen i europamesterskapet, som er for styrkeløftere mellom 50 og 59 år.

Etter den hyggelige oppturen var det ingen grunn til å stoppe. Han bestemte seg raskt for å satse på VM også.

Der fikk den lokale styrkeløfteren medaljedrømmen oppfylt igjen.

Viste storformen

Mossingen startet bra i mesterskapet som gikk av stabelen i Tallinn sist helg. Han endte opp med en 4. plass i knebøy, etter å ha løftet 235 kilo. Deretter møtte han litt motbakke.

– I benkpress ble det siste løftet underkjent og jeg endte opp med 142,5 kilo og 8. plass som tellende. Dette var ikke helt etter planen og det gjorde at jeg kom litt på etterskudd i forhold til sammenlagtresultatet, forteller Geir Ottar Olsen.

Men hans sterkeste øvelse gjensto, nemlig markløft. Det var der han sikret sølvet i sommerens EM og denne gang gjentok han suksessen.

Godt fornøyd

– I markløft-øvelsen gikk det bedre etter en jevn og spennende runde. I det siste løftet valgte vi å gå for 252,5 kilo, etter en taktisk vurdering. Dette ble også mitt tellende resultat, forteller han og fortsetter:

– Etter flere angrep fra de andre konkurrentene havnet jeg på 2. plass og tok dermed sølv i markløft, smiler medaljevinneren.

Etter de tre øvelsene endte han opp på 630 kilo, noe som holdt til solid 4. plass sammenlagt.

– Det var 12,5 kilo opp til den sammenlagte pallplassen, så med et bedre benkpress-resultat kunne det blitt veldig spennende. Men totalt sett er jeg veldig fornøyd med mesterskapet, avrunder Geir Ottar Olsen.

Kommentarer til denne saken