Gå til sidens hovedinnhold

Tok medalje i EM-debuten

Dette hadde ikke styrkeløfteren Geir Ottar Olsen trodd før helgen:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mossingen Geir Ottar Olsen overrasket stort da han havnet på pallen i sin internasjonale debut i styrkeløft.

Den spreke 51-åringen er kanskje i sitt livs form og trener nå knallhardt flere ganger i uken for å kunne hevde seg i toppen i store mesterskap. Olsen har ikke holdt på i mer enn fem år, men har i løpet av den korte tiden tatt enorme steg.

Han har allerede tatt NM-gull og nylig vist at han hører hjemme blant de beste i Europa i «Master 2», som er klassen for styrkeløfterne mellom 50 og 59 år.

Sølvmedalje i debuten

Under EM i Tsjekkia i helgen havnet Olsen på 4. plass i knebøy-øvelsen etter å ha løftet 232,5 kilo og tok deretter 5. plass i benkpress med 145 kilo.

I markløft ble det derimot medalje. Olsen løftet hele 250 kilo, i likhet med en konkurrent fra Italia. Olsen hadde lavest kroppsvekt og ble derfor tildelt sølvet, mens italieneren måtte ta til takke med bronse. Sammenlagt havnet Olsen på 4. plass i 83-kilosklassen.

– Jeg tenkte ikke så mye på sammenlagtresultatet, da jeg var mer opptatt av å få med meg medalje fra markløft-øvelsen. Det er faktisk i overkant av hva jeg trodde jeg skulle klare før mesterskapet, sier den lokale utøveren som nå har en meget spennende tid i møte.

VM-drømmen

I løpet av et par uker blir uttaket til høstens verdensmesterskap offentliggjort. Dette sportseventyret har mossingen en stor drøm om å få være med på.

– Målet er å komme med til VM. Det er ikke så lenge til jeg får svaret, så dette blir spennende, sier han.

Olsen satser tøffere enn noen gang og har til og med gjort om sin egen kjeller til et treningsstudio som han sammen med kona ofte benytter seg av.

– Jeg synes denne idretten er en fin måte å holde seg i form på. Så lenge man er forsiktig og trener riktig, er dette en sport man kan være aktiv i veldig lenge, avrunder sølvvinneren som har klare planer for å nå flere nye høyder utover høsten.

Kommentarer til denne saken