Takket ja til Jordan

Christian Holstad Lilleng har takket ja til å lære bort sine kunnskaper i Jordan. (Arkivfoto)

Christian Holstad Lilleng har takket ja til å lære bort sine kunnskaper i Jordan. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Skytetrener Christian Holstad Lilleng skal på en snarvisitt til Jordan. I morgentimene i dag satte han kursen for hovedstaden Amman for å holde en ukes treningsleir for Jordans landslag.

DEL

Christian Holstad Lilleng har fra tidligere vært landslagstrener for både Sverige og Oman, i henholdsvis 2 år og tre uker. I fjor ble han kontaktet av fem ulike land angående engasjement som trener, men takket nei til samtlige.
Nå har han altså takket jag til en ukes treningsleir i Jordan. Det er gjennom det Internasjonale Skytterforbundet (ISSF) han har fått forespørsel om holde treningssamlinger rundt om i verden.
– Det skal bli spennende å dra ned til Jordan. Det er selvfølgelig litt begrenset hva man får gjort på en uke, men jeg håper jeg kan gi dem tips om teknikk generelt og treningsmetoder spesielt, forteller Holstad Lilleng

Utradisjonell

Han er kjent for å ha forholdsvis utradisjonelle treningsmetoder, men siden det har gitt et utall medaljer fra Europa- og Verdensmesterskap så er han også blitt lagt merke til ute i den store verden.
– Ja, det stemmer nok det. Jeg tror nok de jeg skal trene denne uken kan forvente en del uvante ting, men det er de nok forberedt på, sier en smilende Holstad Lilleng.
– Det er jo ikke noe hokus-pokus, men jeg har troen på å gjøre ting litt annerledes, rett og slett bare for å inspirere og øke konsentrasjonen under øvelser man egentlig har gjort hundrevis av ganger før. Kan man gjøre noe som er litt uvanlig tror jeg både lysten på å trene og læringseffektiviteten vil øke, legger han til.

Ikke redd

Du er ikke redd for situasjonen i Midt-Østen?
– Nei, egentlig ikke. Selvfølgelig har jeg tenkt på det. Men jeg tror ikke Israel er så dumme at de går til angrep på ennå en nasjonalitet.
I løpet av dagene han er borte går han glipp av hele fire stevner.
– Det blir noen stevner som går fløyten, men de er ikke av de viktigste i løpet av sesongen. De første stevnene som jeg har satt strek under denne sesongen er Norges Cup-starten i Gudbrandsdalen første helgen i juni, forklarer han.
– Denne treningssamlingen gjør at jeg må justere treningsplanen noen, men det skal ikke gå ut over egne prestasjoner, avslutter Christian Holstad Lilleng.

Artikkeltags