Etter å ha vært det førende laget, om enn marginalt, i første omgang, falt Moss fullstendig av lasset de siste 45. Mangel på vinnervilje og innsats, mener hovedtrener Michael Frank.

-En tre, fire stykker melder seg ut med en gang de gjør en personlig feil. Vi taper alle dueller og er slettes ikke på. Vi ble enige om å være best både med ballen og i duellene i andre omgang, men er dårligst i begge.

Først i føringen

Innledningsvis var det jevnt på en dårlig gressmatte på Berger Stadion. Men etter 20 minutter tar Moss ledelsen etter et lekent angrep som starter med en langpasning fra Halvard Simonsen. Etter å ha vært innom Marcus Ohlsson og Thomas Klaussen hamrer Fabian Stensrud Ness ballen i mål.

Kollaps i andre omgang

Moss beholder initiativet ut omgangen uten at Nentor Dujaka eller Jon-André Fredriksen greier å øke ledelsen. Men så skjer det noe. Nesodden tar umiddelbart initiativet i andre omgang og får uttelling etter 62 minutter når Thomas Skjelin feller en Nesodden-spiller på vei igjennom. Sisteskansen slipper unna med gult kort, men straffen ekspederes sikkert i mål av Kim Viken.

Nå er det tidvis kaos hos MFK-forsvaret, og kun fem minutter etter utligningen greier Haaken Munthe-Kaas å tråkle seg gjennom en rekke med gulkledde før han smeller ballen i mål.

Sluttspurten når aldri toppfart for MFK, til tross for at Marcus Ohlsson setter ballen i mål. Svensken bli imidlertid avblåst etter å ha vært for røff i en duell inne i feltet.

Ett poeng fra jumboplass

Nesodden er dermed ett poeng bak MFK, som er nest nederst med seks poeng. Det eneste lille lyset i dagens ellers bekmørke tunnel er at Skarbøvik også tapte. Moss er dermed ett poeng bak Skarbøvik og Molde 2, men sistnevnte har en kamp til gode.

- Vi mangler engasjement, vi mangler lederskap og vi mangler moral rett og slett, avslutter en lettere oppgitt hovedtrener.