Mina Pedersen og tidligere MTK-spiller Daniel Izadifar (HTK) gjorde det skarpest, med sølv i mixed double. De måtte derimot finne seg i en leksjon i doublespill da de tapte NM-finalen i Frognerparken onsdag ettermiddag. Norges beste kvinnelige doublespiller, Karoline Murer Rohde-Moe fra Blommenholm og Sandvika TK, og hennes gode makker August Simonsen fra Bergen TK, ble for gode og vant fortjent.

– Man er som kjent ikke bedre enn motstanderen tillater, og verken Daniel eller Mina klarte å prestere sitt beste i sin første NM-finale. Dermed ble det et klart tap 0/6, 2/6. Det er bare å gratulere vinnerne med en vel gjennomført kamp og en velfortjent NM-tittel, og Mina og Daniel med en oppmuntrende 2. plass, sier Ole Con. Reier i Moss Tennisklubb.

– Også sølvet var fortjent etter gode prestasjoner på vei fram til finalen. Mina og Daniel gjennomførte også finalen med perfekt opptreden og helhjertet innsats, og klarte å løfte spillet sitt utover i 2. sett. Om ett år er det igjen NM i Frognerparken, fortsetter Reier optimistisk.

Overraskelse

MTKs spillende trener Franck Fog og makker August Simonsen (mixed-vinneren, red.anm.) kom til semifinalen i herredouble, men måtte tåle et klart tap for de tidligere heltidsspillerne Adrian Skogeng (OTK) og Fredrik Ask (Nordstrand), som spilte en nærmest feilfri doublekamp.

Fog/Simonsen sto likevel for en av de største NM-overraskelsene da de slo ut Casper Ruud/Marcus Nordby (Snarøya/Bygdø) i kvarten med 6/4, 3/6, 10/8. – Ruud/Nordby var nok klare favoritter hos de fleste, men Franck og August var med på notene og med kontant og effektivt doublespill sikret seg en uventet plass i semifinalen, sier Reier fornøyd.

I doublesemien mellom Mina/Helene Heiberg (NTK) og Furuset-søstrene Malene og Maren Helgø, åpnet Mina og Helene forrykende og gikk rett opp i 4–0. Men så snudde kampen, mye takket være Malene Helgøs eminente spill. – Mina og Helene skal ha ros for at de tok opp kampen om initiativet i spillet, men med for stor feilprosent og liten uttelling på gameballene ble det tap 5/7, 1/6. Likevel var dette klart bedre enn i kvartfinalen, og med bedre uttelling i første sett kunne kamputfallet fort blitt motsatt. Det er likevel vanskelig å være misfornøyd bronse i NM. Det har vi ikke vært bortskjemt med, sier Ole Con. Reier.

I single vant Jonathan Dalnoki tre kamper i kvalifiseringen, men måtte se seg slått i 1. runde i hovedturneringen. Ine Pedersen vant lett over Kristine S. Haslum fra Svelvik, Franck Fog vant med 0/6, 6/3, 6/2 over sterke Noah Hajdu-Andersson fra HTK, mens Mina Pedersen slo Hannah Lehfeldt fra Heming 6/1, 6/3.

I 2. runde ble det tøft for alle tre, særlig for 13-årige Ine som møtte 2.-seedete Malene Helgø. Franck Fog måtte også tåle et klart tap for Øystein Steiro fra Snarøya, mens Mina dessverre måtte stille litt redusert på grunn av en skade som hindret henne i å serve for fullt. Dermed kom hun naturlig nok ikke opp mot sitt aller beste og tapte 4/6, 5/7 for en velspillende og aggressiv Karoline A. Haller fra Stabekk.