Det ble status etter Fredrikstad Open. Nok en gang gikk Fredrik Øyan Moe gikk til topps i double, men Ine Pedersen leverte også tennis på øverste hylle, selv om det til slutt endte med finaletap i single.

Moss Tennisklubb deltok med åtte spillere i Fredrikstad. I single for herrer måtte brødreparet Daniel og Jonathan Berling ut i kvalifiseringskamper. Selv om begge leverte robust innsats, måtte de innse at det ikke holdt til å delta i hovedturneringen. Der deltok imidlertid Jonathan Dalnoki, Jacob Krefting, Fredrik Weberg og Fredrik Øyan Moe. De tre førstnevnte måtte melde pass i første runde, mens Øyan Moe ble slått ut i andre runde. Til tross for tidlig exit var hovedtrener Ole Conrad Reier godt fornøyd.

– Jeg synes totalt sett at det ble levert mye god tennis. Spesielt Jacob Krefting imponerte meg. Selv om han møtte tøff motstand, leverte han tennis på et nivå jeg knapt nok har sett han gjøre tidligere. Gledelig var det også å se at Fredrik Øyan Moe viste framgang. Det er tydelig at det begynner å løsne for hans del og det lover godt foran NM neste måned, sier han.

I damesingle måtte Gabriele Zymanciute gjennom en kvalifiseringskamp før hun var klar for hovedturneringen. Her fikk hun det tøft og tapte allerede i sin første kamp. Bedre gikk det for Ine Pedersen. Hun vant sine to første kamper og var dermed klar for finalen. Her var det langt mer rutinerte Caroline Murer Rohde-Moe som sto på motsatt side av nettet. Akkurat som da Ines storesøster Mina spilte finalen i Moss/Larkollen Grand Prix. Under tidvis vanskelige forhold med mye vind åpnet Ine på imponerende vis og hang veldig godt med i første sett, selv om det til slutt endte med tap 3–6 tap. I andre sett var Rohde-Moe et nummer for stor og vant 6–1. – Ine virket utrolig fokusert og blottet for nerver i finalen, selv mot en motstander med flere NM-titler i bagasjen. Det var nok flere enn meg som ble imponert, sier Ole Conrad Reier.

I herredouble tapte Jonathan Berling og Jacob Krefting sin første kamp. Det samme gjorde også Daniel Berling og hans makker. Bedre gikk det for Jonatan Dalnoki og Fredrik Weberg, men mot Fredrik Øyan Moe og Rana-Roop Singh Bullar ble det stopp. For paret som vant Moss/Larkollen GP vant igjen.

– Jeg synes vi satte vårt preg på turneringen. Det lover godt foran Norgescup i Sandefjord til uken, smiler Ole Conrad Reier.