Hemings 1.-lag ble for sterke i finalen på Stabekk, og vant den 2–1. Men Moss TK fikk bevist at de har fått fram en generasjon tennisgutter det virkelig lukter svidd av.

Heming 3 ble beseiret med 2–1 i kvartfinalen, mens semifinalen endte med solide 3–0 over Paradis Bergen. MTK-laget besto av Jacob Krefting, Jonathan Berling, Ludwig Boos Eek og Stian Koch.

Skadet

Dessverre pådro Berling seg en skade helt på slutten av sin avgjørende singlekamp i kvartfinalen, som førte til at han ble satt på sidelinjen i de siste kampene.

– Det var synd, for Jonathan var helt avgjørende for at MTK gikk videre til semien, da han først viste glimrende doublespill sammen med Jacob, og deretter sikret lagseieren på en overbevisende måte i den siste singlekampen, forteller konkurranseansvarlig i tennisklubben, Ole Con. Reier.

Uten Jonathan Berling måtte de andre spillerne ta større ansvar, og det gjorde de til gagns mot Paradis fra Bergen.

– Spesielt Jacob hevet spillet sitt betraktelig, og sammen med Ludwig vant han først doublekampen, før han sikret en uinntakelig 2-0-ledelse med seier i den første singlen, opplyser Reier.

Godt forsøk

I finalen ble det dessverre tap 1-6, 6–7 for MTK i doublekampen. Etter å ha blitt utspilt i 1. sett, hevet Krefting/Boos Eek seg i 2. sett og tok over initiativet i kampen.

– Med flere break hadde de nok av sjanser til å tvinge fram et avgjørende sett, men isteden ble det tap 6–8 i tiebreaket og et vanskelig utgangspunkt før singlene. Jacob kom under med et break på 2–3 og tapte 3–6 i 1. sett i 1.-singlen. Deretter hevet han seg igjen og dominerte etter hvert 2. sett, som han vant 6–3 etter god serving og spill på høyt nivå. Da han utlignet til 1–1 i sett valgte dessverre Hemings ener å gi seg, sier Reier, og fortsetter:

– I 2.-singlen, der Stian Koch spilte for MTK, var Hemings treer den klart beste spilleren. Så selv om Stian kjempet godt og spilte opp mot sitt beste, vant Heming kampen og tok en fortjent lagseier.

MTK-guttene måtte dermed «nøye seg» med en oppmuntrende 2. plass, men lurer nok på hvordan dette hadde gått med en skadefri Jonathan Berling på laget.