Gå til sidens hovedinnhold

Tutta imponerte med EM-sølv

Artikkelen er over 6 år gammel

Tutta Kristine Hanssen (26) leverte et forrykende comeback etter et langt skadeavbrekk, og løftet til sølv under EM i styrkeløft i tyske Chemnitz.

Mossejenta, som nå konkurrerer for Askim Styrkeløftklubb, avsluttet med å perse i markløft, og sikret dermed sølvet i klassen -63 kg, 2,5 kg foran russiske Olga Adamovich.

– Jeg er veldig fornøyd, og det beste av alt var nesten å kjenne at jeg hadde vondt etterpå. Det er lenge siden sist, sier Tutta, som var tydelig tent før hun gikk på scenen til sitt siste løft for dagen.

– Ja, jeg liker det presset som den tette fighten om sølvet gir. Det blir litt taktikk når det er så tett, også, smiler hun.

Overlegen vinner

26-åringen løftet 205 kg i knebøy, 140 kg i benkpress og 195 kg i markløft. Med 540 kg sammenlagt var Tutta hele 70 kg bak den suverene europamesteren, Larysa Soloviova fra Ukraina.

– Hun er antagelig verdens beste løfter uansett vektklasse, og noe helt for seg selv. Men på litt sikt mener jeg det bør være mulig for meg å komme opp mot 600 kg sammenlagt i denne vektklassen, mener Tutta.

Nå rotet hun litt i knebøy, men landet på beina. Benken gikk bra, før hin altså perset i markløft.

– Etter at jeg brakk håndleddet i 2013 var benken oppløftende, og jeg er fornøyd i knebøy, også – selv om jeg rotet det til og bare fikk et gyldig forsøk. Og det var dritgøy å sette det siste løftet siden det sto om sølvet, gliser EM-medaljøren.

Vil ha Kongepokalen i NM

Nå sikter Tutta mot en Kongepokal under NM i Askim om tre uker.

– Jeg løfter jo for gull i min klasse, men sikler litt på Kongepokalen. Men det er flere som gjør det, så det skal bli spennende. Det er utrolig mange påmeldt, så jeg gleder meg til NM, forteller Hanssen.

De personlige rekordene til Hanssen er: 210 kg i knebøy, 145 kg i benkpress - og nå altså 195 kg i markløft.

– Jeg er bare 2,5 kg fra persen min fra 2011, og det synes jeg er knallbra.

Kommentarer til denne saken