Gå til sidens hovedinnhold

Tutta Kristine Hanssen tok VM-gull og satte tre norgesrekorder

Artikkelen er over 12 år gammel

Tutta Kristine Hanssen utklasset konkurrentene, og tok gullet i Junior-VM i styrkeløft i Brasil.

– Jeg hadde vel ikke trodd at jeg skulle bli verdensmester allerede nå, men nå hadde jeg marginene på min side og jeg var heldig med klassen, sier hovedpersonen beskjedent.
Det kan vel ikke kalles marginer når man vinner med 35 kilo sammenlagt.
– Er dette din beste konkurranse noensinne i styrkeløft?
– Ja, jeg satte jo pers med 2,5 kilo sammenlagt. Jeg er mest fornøyd med knebøy, for der har jeg lenge ligget litt etter internasjonalt. Nå perset jeg med fem kilo og tok gullet i den første øvelsen, og da var mesterskapet nesten ferdig for min del, ler hun.

Moro!

– Dette var kjempemoro! Men det var også spennende. Jeg fulgte VM "live" på nettet. Jeg hadde en anelse om at hun kunne gå til topps, men man skal jo løfte først, sier Frank G. Duvé, formann i Moss Styrkeidrettsklubb.
Han var selv den forrige fra Moss som vant Junior-VM.
– Ja, og det er 17 år siden. På 80-tallet ble Steinar Fredheim juniorverdensmester, så Tutta er nå den tredje i klubben som har klart det, opplyser Duvé.

Tre gull og en sølv

I sin snaut 60 kilo tunge kropp har Tutta Kristine Hanssen en muskulatur og en vinnervilje som ingen annen kan matche.
Hun løftet 172,5 kilo i knebøy, 117,5 kilo i benkpress og 162,5 kilo i markløft. Hun sikret sammenlagtgullet med 452,5 kilo. Hun fikk i tillegg gull i enkeltøvelsene knebøy og benkpress og sølv i markløft. I markløft tok hun 162,5 kilo i første forsøk, mens hun ikke fikk opp 170 kilo i de to siste. Gullet gikk på 170.

Tre norgesrekorder

Med 452,5 kilo sammenlagt slo hun sølvvinneren, Isabel Maldonado fra Ecuador, med hele 35 kilo. Bronsevinner Odile Collard fra Frankrike endte med 410 kilo.
452,5 kilo er ny norsk juniorrekord sammenlagt i klasse – 60 kilo. 117,5 kilo i benkpress er ny norsk rekord både for junior og senior. Klubbleder Frank G. Duvé mener VM-gullet betyr mye for Moss SIK.
– Det er veldig motiverende, og det hjelper på rekrutteringen. Etter å ha bodd i Horten et år har Tutta flyttet tilbake til Moss. Hun trener daglig hos oss, og hun er flink til å instruere de andre løfterne våre, roser Frank G. Duvé.