Aurora til topps i Lørdagskjappen

Av
DEL

Aurora Gjølsjø løp inn til seier i den eldste junioreliteklassen under Lørdagskjappen i Våler. I Norgescup-åpningen i Båstad søndag, gikk det litt tråere.

Nær 1500 deltakere fra 10 nasjoner stilte til start i Orienteringsklubbens Moss' årlige og vårlige massemønstring, og løpsleder Stein Klyve og hans mannskap fikk mye ros for arrangementet i det strålende været. Mens klubbens voksne konsentrerte seg om å arrangere, fikk klubbens yngre stille til start terrenget øst for Våler sykehjem. Et terreng som først nå er blitt kartlagt med moderne o-kart, 50 år etter at den første Lørdagskjappen ble avviklet her.

Sterk sesongstart

Aurora Gjølsjø, som i løpet av påsken fyller 19 år, slo samtlige 22 konkurrenter i eliteklassen for damer 19-20 år.

– Det er gøy å vinne når Moss er arrangør, smilte Aurora.

Du har hatt en veldig god sesongåpning, med 1. og 3. plass i storløp forrige helg og en ny seier i dag?

– Ja, jeg har stolt på trener Göran Winblad og har fulgt treningsplanen i vinter, med 8-9 treninger i uka. Og så har det gått bra teknisk. Men de hardeste konkurrentene har bommet mer enn meg i disse første løpene, og når de løper på sitt beste, tror jeg at de kan slå meg.

I fjor løp Gjølsjø på det norske sølvlaget i Ungdoms-EM. I år er hovedmålet å kvalifiserere seg til junior-VM.

– Og så håper jeg å gjøre det bra i Norgescupen sammenlagt, sier 18-åringen.

I Indre Østfolds NC-åpning i Båstad søndag, gikk det imidlertid ikke helt etter planen, og Aurora måtte nøye seg med en 8. plass.

God mossehelg

Alfred Bjørnerød og Sondre Ladim i herrer 15-16 år og Emma Aune Jakobsen i damer 11-12 år gjorde sterke løp mot stor og god motstand både lørdag og søndag. Alfred fikk en delt 3. plass søndag som beste resultat av denne trioen.

Lørdag løp også Selmer Løken i herrer 11-12 år godt, og Alvar Evensen og Jakob Tungesvik Høstmark vant hver sin nybegynnerklasse.

En mosseseier ble det også søndag, da Harald Lundhaug var suverent best i herrer 75-79 år.

VMs frontfigur innfridde

Med VM i orientering fra Mørk golfbane i august, trakk Lørdagskjappen nærmere 300 eliteløpere i seniorklassene.
Mangedobbelt verdensmester Olav Lundanes, som pryder reklameplakatene foran orienterings-VM, innfridde og vant Lørdagskjappen, i naboterrenget til VM.

Marianne Andersen, Fredrikstad fikk gode svar fysisk og Haldens Lundanes fikk gode svar teknisk da landslagstoppene løp inn til hver sin favorittseier i hovedklassene.

Utlendingene var ikke i nærheten av å true de norske favorittene tidsmessig, men i kvinneklassen tok finske Sari Anttonen andreplassen og sveitsiske Elena Roos ble nummer tre.

Artikkeltags