Fantastisk prestasjon av cheerleaderne

IMPONERTE: Soon Cheerleading klarte å leve opp til favorittstempelet - og vant to gull under helgens NCL.

IMPONERTE: Soon Cheerleading klarte å leve opp til favorittstempelet - og vant to gull under helgens NCL. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Cheerleaderne fra Son taklet favorittstempelet og kom hjem med to gull fra NCL.

DEL

I helgen pågikk NM og NCL ved Oslofjorden Convention Center i Vestfold, og alle de tre konkurranselagene til SC Rebels hadde klart å kvalifisere seg. Juniorlaget SC Rebels Dynamite, som består av både gutter og jenter, hadde i tillegg fått det ærefulle oppdraget å åpne det to dagers lange arrangementet.

Med en tilnærmet perfekt rutine ble det tidlig klart at de lovende utøverne fra Son klarte å takle favorittstempelet de hadde fått etter å ha vunnet alt de har stilt opp i denne sesongen. Noen timer senere ble det klart at SC Rebels Dynamite nok en gang kunne ta turen til toppen av seierspallen.

– Dynamite vinner med 10 poeng, noe som er mye i denne idretten. Det er bare så imponerende å se den disiplinen og læreviljen disse utøverne har vist gjennom hele sesongen. Når de i tillegg fikk favorittstempel på seg og skal åpne hele arrangementet, er dette imponerende, sier hovedtrener Sandra Klavenes.

Årsbeste for Divas

En time etter det første laget fra Son hadde vært på matta, var tiden inne for SC Rebels Divas, som er klubbens jentelag i juniorklassen. Kategorien som Divas konkurrer i, har i år bestått av 23 lag. Kun de ti beste gjennom sesongen fikk delta under NCL og juniorjentene fra Son var rangert som nummer åtte for helgens finale.

– Med en sjetteplass og kun ett poeng opp til plassen foran, er det utrolig hvilken utvikling dette laget har hatt gjennom sesongen. De klarte akkurat å kvalifisere seg til NCL med knapp margin og med denne prestasjonen har de tatt nok et stort steg fremover, forteller Klavenes.

Overlegne seniorer

Før dagen var omme hadde også SC Rebels Mafia, seniorlaget fra Son, vært på matta. Med en fantastisk prestasjon og høyt tempo i hele gjennomføringen, sto jubelen nok en gang i taket. Dette laget har vunnet samtlige konkurranser de har stilt opp i.

– «Mafia» vinner NCL med hele 18 poeng, det er intet mindre enn ren utklassing, forteller den lykkelige hovedtreneren, og fortsetter:

– Vi har nå to lag som har vunnet alt som er i år i det som er definert som breddeidrett innen vår sport. Med seierne i NCL er lagene nå kvalifisert til å konkurrere på elitenivå neste sesong.

FAIRPLAY: Under lørdagens Cheergalla mottok den unge klubben fra Son prisen ICHEERFAIR 2018.

FAIRPLAY: Under lørdagens Cheergalla mottok den unge klubben fra Son prisen ICHEERFAIR 2018. Foto:

Gror godt i bredden

Søndag var det også tid for oppvisning for de to yngste lagene Mini Babyboms og Peewee Bandits, som består av utøvere som er for unge til å konkurrere.

Siden «Mafia» og «Dynamite» begge vant NCL i sine respektive kategorier, var de også på matta igjen under NM-finalen på søndag. Denne gang for å vise fram sine rutiner overfor eliten innen cheerleading i Norge.

– Denne sesongen har bare vært helt fantastisk. Samtlige utøvere, trenere lagledere og støttespillere har stått på hele tiden. At to av våre tre konkurranselag nå har vunnet samtlige konkurranser denne sesongen, er bare så ubeskrivelig at det nesten ikke er til å tro, forteller Mona Tjore, som er leder av den ambisiøse klubben. 

Fikk utmerkelse under NM

Som i så mange andre idretter er fairplay et fokusområde, også her er cheerleaderklubben fra Son blitt lagt merke til i cheer-miljøet i Norge. Under lørdagens Cheergalla mottok den unge klubben fra Son prisen «ICHEERFAIR 2018".

– SC Rebels er en klubb med et stort hjerte. Vår klubb jobber kontinuerlig verdibasert internt med egne utøvere og eksternt mot cheer-miljøet i Norge. Hos oss i SC Rebels er det plass til alle, og det er utrolig artig at denne innsatsen blir lagt merke til ved at vi nå mottar denne prisen, forteller en tydelig stolt klubbleder.

Artikkeltags