Gå til sidens hovedinnhold

Stående applaus for de frivillige på vaksinesenteret: – Vi har vært som en familie

Med kaker, blomster og gave fikk de frivillige en verdig avslutning på dugnadsarbeidet de har lagt ned for innbyggerne.

For abonnenter

– Dere har vært med på å skrive historie, og jeg kan si med sikkerhet at vi er ufattelig stolte av dere, sa ordfører Hanne Tollerud på onsdagens avslutning for vaksinasjonssenteret på flyplassen.

Ved den nedlagte tax-free-butikken har 85 prosent av befolkningen i Moss og Våler fått sine vaksiner.

– Sjelden har jeg fått flere tilbakemeldinger fra innbyggere som er utelukkende positive. Jeg hører stadig vekk at mossinger er stolte av hva dere har fått til, og hvordan dere alle har utført oppgaven. Fra alle oss i Moss - tusen, tusen takk, hedret Tollerud.

– Har vært som en familie

Alan Mamshi var med fra oppstarten av vaksinasjonssenteret, og har i løpet av perioden vært altmuligmann, fra vaktmester til humørspreder. Han synes det beste med å ha vært med på dugnaden er alle menneskene han har møtt.

– Det å treffe og bli kjent med så mange nye mennesker har vært helt fantastisk. Det er trist at det nå er over, plutselig ser man ingen igjen. Alle som har vært her har vært som en familie, vi har jobbet tett på hverandre og bidratt med det vi kan.

De aller fleste tilbakemeldingene fra dem som har vaksinert seg, er at det har vært en positiv opplevelse - mye grunnet personellet som har vært betryggende og hyggelige. Det ble nevnt i alle talene.

– Jeg blir glad og rørt av å få høre så mange hyggelige ord, jeg forventet ikke den tilbakemeldingen med tanke på at vi har vært i en pandemi og at vi har gjort den jobben vi har. Det å komme med en spøk i ny og ne, vise en trygghet og at det ikke er så farlig som de tror, har jeg hatt i bakhodet mens jeg har vært her, sier Mamshi.

Skrøt av mossinger

Ordfører i Våler, Reidar Kaabbel, takket for at Våler fikk være på lag med Moss.

– Våler ble med fra midten av mai, vi hadde kommet langt med risikogruppene og hadde planer for massevaksiner i Vålerhallen, og så skjedde det som ingen hadde trodd skulle skje - hele ungdomsskolen brant ned 8. april.

Han forteller at det ikke tok lang tid før han fikk spørsmål om de hadde behov for hjelp til vaksinering.

– Samme kveld som brannen ble kjent fikk vi telefon fra Moss, som spurte om vi trengte hjelp, og det gjorde vi jo. Med velvilje fra både administrasjonen og politikere i Moss, fikk vi en avtale der våre medarbeidere ble med på laget her. Dere har gjort en imponerende jobb for å gi alle vaksinene til rett tid. Takk igjen for at dere hjalp oss i nødens stund med nedbrent skole og stengte bruer midt i pandemien. På en dag som denne må jeg få lov til å skryte av dere mossinger, merk dere det, sa Kaabbel til latter fra de fremmøtte.

– Byens største pensjonisttreff

Ved bagasjebåndet sitter en blid gjeng med damer, som har fått et tett bånd etter å ha jobbet sammen. Flere av dem har jobbet sammen tidligere.

Dette har vært byens største pensjonisttreff. Vi møttes på Mosseporten sykehjem i fem-seks-og-søtti, det er lenge siden. Da var vi sykepleiere, vi var ikke innlagt altså, ler damene.

De forteller at det har vært kjempegøy å jobbe på den nedlagte flyplassen under pandemien.

– Det har vært så positivt. Det har vært et fantastisk fellesskap, forklarer de.

– Jeg tenker sånn for generasjoner etter oss at vi har vært med på å bekjempe koronakrigen. Det er fint å tenke på, spiller én av damene inn.

Blomster og applaus

Over 120 frivillige har bidratt, og nær 15.000 frivillige timer har blitt lagt ned. Én av dem som fikk stående applaus var prosjektleder for vaksinesenteret, Ingjerd Jentoft Karlsen.

– For å få til dette her, et godt arbeidsmiljø og alle omstillingene, kreves det en leder som er i stand til å bidra med akkurat det. Som klarer å holde det samlet i en ekstremt intens periode. Derfor vil jeg at at du Ingjerd tar imot blomstene, og tar til deg at dette skal du ha veldig stor ære for at dette har gått så bra, sa kommunedirektør Hans Reidar Ness.

– Tusen takk. Jeg kjenner at det å si tusen takk har jeg gjort mange ganger om dagen hver eneste uke. Det å si tusen takk er så lett når du har så mange folk som alltid sier ja. Det har folk her gjort uansett hva vi har hatt behov for. Vi har lykkes ene og alene gjennom det at vi har fungert som et lag, så tusen hjertelig takk til laget først og fremst, sa en ydmyk Ingjerd Jentoft Karlsen.

– Hadde ikke klart det uten dem

Kommuneoverlege Kristian Krogshus har hatt et svært hektisk koronaår, og kunne endelig ta seg et pust i bakken og en kakebit på avslutningen.

– Dette er en gledens dag når det gjelder vaksinesenteret, som har vaksinert så mange tusen innbyggere. Mens jeg hørte på talene tenkte jeg på hvor vi hadde vært hvis ikke vi hadde vaksinert. Da ville vi hatt så mange syke, og dessverre mange dødsfall, så det de har forebygget her, både frivillige og ansatte, er helt fantastisk. Vi hadde ikke klart det uten dem, avslutter Krogshus.

Kommentarer til denne saken