Lattermild sesongstart i standup-byen

Singellivet: Lokale Mats Bristol bød på fengende underbuksehumor og singelfrustrasjoner. Foto: Pål Andreassen

Singellivet: Lokale Mats Bristol bød på fengende underbuksehumor og singelfrustrasjoner. Foto: Pål Andreassen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En fullsatt Tivolikjeller med et mossepublikum i strålende humør ga Stand-up Moss en knallstart på sesongen.

DEL

Og med drøye 100 gjester og fullt hus på plass i god tid før sesongstarten, kunne ikke daglig leder av Tivolikjeller´n Petter Aas annet enn å smile.

– Dette er torsdag kveld i Moss. Jeg er faktisk imponert over hva Stand-up Moss har fått til siden starten. Nå er det aldri færre enn 50 publikummere her, sa Aas.

Har bygget seg opp

Initiativtaker til Stand-Up Moss, Rune Vold, sier det ikke bare har gått på skinner, men at de nå er i ferd med å få et navn både blant landets komikere og publikum.

– Publikum skal la seg overraske hver gang. Og det er gøy, synes Vold, som dro i gang konseptet i 2013 i et forsøk på å bytte ut kjærlighetssorg med latter og glede.

Oppskriften har vært å ta seg tid til å planlegge godt og å blande lokale og nasjonale navn. Og det skal alltid være minst en headliner. Torsdag kveld var det den Oslo-baserte sunnmøringen Henrik Overaa Bjørnson som hadde fått headliner-æren. Han kunne fra bakrommet fortelle at han var i Moss for aller første gang.

LES OGSÅ: Vil satse på lokale talenter

Visit Moss-vits

– Men det går faktisk allerede gjetord om Moss i standup-miljøet i Oslo, kunne Overaa Bjørnson fortelle. Overaa har de siste årene reist landet rundt som supportkomiker for mer kjente komikere, og har fått så bra respons at han nå er en av de store selv.

Det var Vold som prøvde å dra i gang lattermusklene i sesongpremieren med mer eller mindre vellykket vitsing om både Visit Moss, Frps Erlend Wiborgs Kåre Willoch-utspill og Østfold-politiets glattcellekunst.

– Det er fint det er så mange betalende her, for vi trenger alle pengene vi kan få. Vi er nemlig støttet av Visit Moss, sa Vold, til applaus fra salen.

Første og største mann ut i sesongstarten var Larkollukas Mats Bristol, en av drivkreftene bak Stand-up Moss.

LES OGSÅ: Ny scene for Johanna

Valentines-mas

Han fikk publikum med seg i frustrasjonene rundt Valentins-dagen både som singel og med dame. Og mimret ellers stort om tiden som singel og fylleparanoid med kleptotendenser før han sveipet innom gutters store skrekk: EU-kontrollen hos fastlegen med den obligatoriske prostata-sjekken.

–Jeg har bare ett råd til dere som ikke har blitt klådd på ballene av fastlegen ennå: ikke titt ned. Legen titter nemlig opp. Og jeg ante ikke at min hadde lyseblå øyne, sa Bristol slagferdig.

Det var ikke bare Bristol som bød på avkledde opplevelser torsdag kveld. Det gjorde også Byavisa-journalist Johanna Podhorny, som blant annet tok publikum med til seters.

Artikkeltags