Årsaken er at Jysk har invitert over 1000 ansatte på årsfest i hovedstaden i lørdag kveld, og stenger derfor alle sine 105 butikker over hele landet. Det melder Jysk i en pressemelding.

I Rabekkgata 20 i Moss er det derimot ikke stengt i dag.

– Butikken i Moss har åpent lørdag, men de fleste av våre butikker vil være stengt. Åpning av den enkelte butikk står på hjemmesiden og i den artikkelen som er laget samt pressemeldingen. Det er ulike årsaker til at enkelte butikker er åpne eller har redusert åpningstid. Det kan være at enkelte ikke har mulighet til å være med på arrangementet, og heller ønsker å jobbe denne dagen. Og det er en mulighet våre ansatte har, sier pressekontakt i Jysk, Fatima Elkadi til Moss Avis.

Det er ikke første gang at lørdagshandelen for Jysk sine kunder går i vasken. Den danske gründeren av Jysk, Lars Larsen, har hatt en fast tradisjon med å by alle sine ansatte over hele verden til en årlig fest, og da er det kundene som må ta støyten med nedstengte butikker,skriver Nettavisen.

Ansatte over hele landet flys inn til hovedstaden og innlosjeres på hotell når den internasjonale butikkjeden skal gjøre stas på seg selv. I tillegg spanderer selskapet også på de ansattes partner.

Hyller de ansatte med en fest

Selskapet omsatte for 39 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021. Ifølge Fatima Elkadi, kommunikasjonssjef i Jysk, er regningen på festlighetene flere millioner kroner.

– Dette er fra gründer Lars Larsens tid der han hyller de ansatte som hver dag jobber for Jysk, sier Elkadi.

– Vi bruker enorme summer på arrangementet, i tillegg til kostnadene ved å holde våre butikker stengt. Grunnen er rett og slett fordi vi ønsker å investere i våre ansatte og takke de for deres innsats, skriver Martina Pohjanen, sjef i Jysk Norge i pressemeldingen.

På festen skal det kåres årets selger og årets butikk. Prisvinnerne vinner penger.

Norgessjefen forteller at rekordmange har meldt seg på i år.

– Vi slår i år rekorden på påmeldinger, så dette er tydeligvis en begivenhet mange av våre ansatte ikke vil gå glipp av. Vi er glad for at så mange vil reise til Oslo for å feire, og tillate oss å hylle deres prestasjoner, sier Pohjanen, som understreker at de ikke tilsidesetter kundene ved å stenge mange butikker.

– Vi har informasjon på våre nettsider, og fysisk i alle våre butikker. De fleste av våre butikker vil være stengt, men noen har redusert åpningstid. Det vil alltid være mulig å handle på våre nettsider da vår nettbutikk er åpent døgnet rundt, sier kommunikasjonssjef Elkadi i Jysk.

– De bør ha informert kundene

Vibeke Norbye er kommunikasjonssjef i Oslo handelsstands Forening. Hun applauderer at de gjør stas på de ansatte, men er ikke udelt positiv.

– Det er veldig flott at de satser på medarbeiderne sine som står på året rundt. Dette er en fint gest fra eierne til de ansatte, sier Norbye til Nettavisen, men påpeker samtidig:

– Det er kjedelig for kunder som kommer til en stengt dør. Derfor håper jeg de har vært gode på å informere kundene om at de skal holde stengt i morgen, sier hun.

Hun sier at folk forventer at de har åpent på lørdager.

– Hvor vanlig er det å stenge på denne måten?

– Jeg vet ikke hvor vanlig det er, men det er tydeligvis vanlig hos Jysk.