(Nettavisen): Stine Molstad er Oda-kunde og lille julaften morgen skulle hun bestille varer, blant annet litt egg. Da oppdaget hun at prisen for pakkene med 12 Prior-egg hadde en svært gunstig pris.

– Jeg tenkte at her var det om å gjøre å skynde seg før det ble tomt, sier Stine Molstad til Nettavisen.

Utrolig pris

Prisen var på utrolige 0,80 kroner for en hel pakke med 12 egg. Det var en så lav pris at Stine misforstod og trodde prisen var per egg.

– Jeg tenkte å bestille fire pakker egg, det ville holde for et par uker. Og da tenkte jeg at det måtte bli 48 egg siden det er 12 egg i hver pakke. 12 ganger fire blir jo 48, sier Molstad.

Stine ville skynde seg for å unngå at det skulle bli tomt, og på den måten fikk hun fyrt avgårde bestillingen med 48 pakker egg. Og prisen var det virkelig ikke noe å si på. Kr. 38,40 for 48 pakker med egg, altså 576 egg til sammen.

Egg til bikkja

Da Nettavisen tok kontakt med Stine Molstad lille julaften formiddag hadde hun allerede rukket å tenke på hvordan hun skulle klare å få brukt opp alle eggene hun hadde fått bekreftet skulle leveres til henne 27. desember.

– Jeg hater matsvinn, så her blir det å dele ut til familie og venner som vil ha. Og så må jeg bake litt ekstra. I tillegg har vi bikkja, en husky, som kan få litt rå egg i maten, sier Stine Molstad.

– Er du sikker på at du faktisk får disse eggene?

– Ganske så sikker, ettersom jeg allerede har betalt for det og sendingen er verifisert.

– Hva synes du om prisen?

– Veldig innafor i disse dager, sier Stine Molstad.

Overraskelse fra Oda

Noen ganger snur det fort. Når Nettavisen kontakter Oda opplyser de at det har vært en feil i systemet deres.

– Over natten har vi hatt en liten feil i systemet som har ført til at noen kunder har fått kjøpe et fåtall varer til en urealistisk pris. Feilen er nå utbedret., sier kommersiell direktør i Oda Norge, Anders Hansen.

Samtidig har Oda en dårlig nyhet til de som bestilte mange pakker.

– Dette er jo en feilprising, så på de aller største bestillingene fra dette tidsrommet vil vi levere et antall som tilsier «normalt forbruk». Vi anser at normalt forbruk er fire pakker egg, sier direktør Hansen hos Oda.

– Litt frekt

Oda sier de vil kontakte alle kundene som ikke får alle eggene de har bestil. Men Nettavisen snakker med Stine Molstad lille julaften i 15-tiden har hun fortsatt ikke hørt noe.

– Så jeg får ikke alle eggene?, sier Stine når vi overbringer den dårlige nyheten.

– Jeg burde kanskje være fornøyd siden jeg egentlig bare tenkte å bestille fire pakker, sier hun.

– Hva synes du om at Oda “feilretter” på denne måten?

– Jeg synes egentlig det er litt frekt. Det er jo de som har gjort en feil, ikke jeg. Jeg har betalt med kort og fått bekreftet skriftlig at det skal leveres.

– Hva vil du si til dem når de ringer?

– Det skal jeg tenke litt på. Jeg vil først høre hva de har å si.