Gå til sidens hovedinnhold

Stor endring for Moss Avis' papiravis

Moss Avis går fra å gi ut papiravis seks dager i uken til tre dager i uken.

Onsdag 29. september skjer det en endring for Moss Avis' abonnenter. Da går frekvensen i papirutgaver per uke ned fra seks til tre, og det er utgavene på mandag, onsdag og fredag som er valgt bort. Papiravisen vil komme ut tirsdag, torsdag og lørdag.

– Vi gjør dette nå fordi stadig flere abonnementer er digitale abonnementer. Nærmere 60 prosent leser oss bare på nett, og åtte av ti leser oss jevnlig digitalt, sier ansvarlig redaktør Pål Enghaug i Moss Avis.

– Dette er ikke noe sparetiltak, men vi ser at hovedplattformen til Moss Avis er digital. Dette har vært en diskusjon over tid, og vi var kommet til et punkt hvor vi måtte ta et valg. De første avisene i Amedia gjorde dette for flere år siden. Nå er tidspunktet riktig for oss, legger han til.

Trykk her for å registrere din digitale tilgang

Skal ikke miste noe

Redaktøren understreker at de som foretrekker Moss Avis på papir, ikke skal miste noe, og det loves at det ikke vil bli noe mindre innhold i papiravisa.

– De skal få like mye journalistikk om mosseregionen som nå, men det vil bli fordelt på tre dager istedenfor.

Det vil bli sendt ut informasjon til alle abonnentene om dette i ulike kanaler slik at alle får det med seg før det skjer.

– Det er rart, men det er riktig å gjøre det nå, vedgår Enghaug.

Ikke bare Moss Avis

Mange andre lokalaviser i Amedia har allerede gjennomført frekvensendringer med suksess. Moss Avis er heller ikke den eneste lokalavisen i Amedia-konsernet som gjør frekvensendringer nå. Også Fredriksstad Blad og Sarpsborg Arbeiderblad har besluttet å gå ned på utgivelsesfrekvensen, og vil også utgi papiravis tre dager i uken.

–Det viktigste for oss var at det ikke skulle få konsekvenser for bemanningen. Mitt inntrykk er at de ansatte har vært forberedt på dette og jeg har ikke registrert noen negative reaksjoner, sier klubbleder i Moss Avis, Natalie Kristiansen.

– Vi er allerede vant til å jobbe digitalt og det er naturlig med en digital satsing. Det blir spennende, men det er noe vi har vært forberedt på, og dette er noe flere aviser har gjort før oss, legger hun til.

Trykk her for å registrere din digitale tilgang

LES OGSÅ:

En ny epoke for Moss Avis

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.