Turister, deriblant 34 nordmenn, evakueres fra turistøyen Samos i Hellas etter storbrann. Brannen skjer utenfor byen Pythagorion i Samos og røyken beveger seg mot byen, skriver Nettavisen.

– Det er varmt, tung røykluft, og mye spenning i lufta. Det er lange køer i minibankene og alle som selger vann blir tømt for det. Men vi har fått tak i vann og har funnet et hotell for kvelden, sier Svein Heibø til Nettavisen. Han er på Samos på ferie sammen med sin familie.

Tre hoteller

Heibø forteller at hotellet deres er like i nærheten av brannen. De var imidlertid nede i byen da brannen brøt ut og har funnet et nytt hotell for natten.

– Vi har jobbet nå med å finne medisiner fordi jeg har litt hjerteproblemer, men det har vi heldigvis klart med hjelp av dem som driver hotellet her, sier Heibø.

Turistoperatøren Apollo opplyser til Nettavisen at de har evakuert tre hotell som trues av brannen.

– Dette er tre hoteller som ligger rett ved siden av hverandre, derfor har man av sikkerhetsmessige grunner valgt å evakuere alle tre siden brannen dessverre enda ikke er under kontroll, sier Beatriz Rivera, pressekontakt i Apollo, til Nettavisen.

Det er 50 norske gjester fra Apollo på Pythagorian. 15 av disse er blitt evakuert og alle har fått nytt hotell.

TUI evakuerer

19 nordmenn som reiser med TUI er evakuert. De er fordelt på tre hotell.

– Vi har nitten nordmenn som er flyttet til andre hoteller. Etter hva vi forstår er for øvrig brannen under kontroll, sier Nora Aspengren, pressekontakt i TUI, til Nettavisen.

Hun sier at de regner med å finne hotell til alle.

– Det skal vi klare. Alle som er berørt er blitt kontaktet og har man spørsmål, kan man ta det med oss, sier Aspengren.

Hun sier at TUI til sammen har 321 nordmenn på Samos.

– De aller fleste er ikke i det berørte området, sier hun.

Apollo har over 700 nordiske gjester på Samos.