Gå til sidens hovedinnhold

Strandkiosken ved Oslofjorden ble stengt umiddelbart da de så dette

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå går politiet ut med en advarsel til publikum.

(Nettavisen): En strandkiosk ved Oslofjorden ble tirsdag stengt på flekken på grunn av høy smittefare og risiko for matforgiftning. Her manglet både kunnskap, hygienerutiner og arbeidskontrakter. Det skriver politiet i Oslo på Facebook torsdag.

A-krimsenteret og Oslo kemnerkontor utførte tirsdag kontrollen. To serveringssteder ved Oslofjorden ble kontrollert, og fokus var smittevern og matsikkerhet.

Et utsalgssted fikk total stryk, skriver Nettavisen.

Ingen håndvask

– Årsaken var manglende serveringsbevilling, manglende kunnskap og rutiner rundt elementær hygiene og matsikkerhet, melding om drift til Mattilsynet og manglende arbeidskontrakter, skriver politiet.

– De ansatte som jobbet i vognene hadde ingen håndvask eller såpe. De kunne kun skylle hender i en kommunal badedusj 50 meter unna.

Videre skriver politiet at varmmaten lå udekket i åpningen der kunder henvender seg, og at mat var oppbevart på feil måte. Mattilsynet opplyser at det kan være farlig å spise vårruller som oppbevares i noen timer på feil måte.

Stedet blir også trolig ilagt en bot på omkring 14.000 kroner, for mangel på personalliste-bok, opplyser politiet til Aftenposten, om først omtalte saken.

Destruert på stedet

I tillegg ble en kiosk i samme område pålagt stans av servering av varmmat. Maten ble destruert på stedet av smittevernshensyn, skriver politiet. Salget av kioskvarer fikk fortsette.

– Det at maten ikke var tildekket, kan være med på å spre smitten da mange kunder går forbi maten. Vi ønsker tips fra publikum som observerer steder som ikke ivaretar smittevern eller følger regler rundt oppbevaring av varmmat, sier politiet.

Kommentarer til denne saken