– Lørdag så jeg flere store og kritthvite skumkladder i Mossesundet. Søndag morgen var det flere. Jeg så et flak som var nærmere en halvmeter høy og over en meter lang. Jeg trodde først det var et isflak av noe slag, sier turgjengeren som bor i Sundstredet og daglig kikker ut over Mossesundet.

Han sier han ikke har sett noe lignende før og understreker at disse så annerledes ut enn skumdottene som kommer når det blåser nordavind.

– Så ut som byggskum

– Disse skumkladdene var mer seige og kompakte, sier Willadsen til Moss Avis.

Han legger til at de nærmest kunne se ut som plastskum eller byggskum av noe slag.

De han fotograferte langs Fleischer Brygge søndag morgen var på om lag en halvmeter i lengde, men Willadsen sier han observerte flere store og små biter også.

– Jeg har kontaktet en venn av meg som har god greie på dette, og han sa at det ikke så ut som noe som naturlig hørte hjemme der, sier Willadsen, som derfor kontaktet Moss Avis for å høre om dette kunne være forurensing.

LES OGSÅ: Kommunen ser en håpefull ende for miljøbomba i Mossesundet

– Mer kompakt

Dag Roar Kure i Skjærgårdstjenesten i Moss var raskt på pletten da Moss Avis ringte han om skummet søndag formiddag.

– Dette er litt mer kompakt og seigere enn sjøskum som dukker opp fra tid til annen. Men jeg har både luktet og kjent på det og det lukter bare sjø, sier Kure, som derfor er ganske sikker på at skumdottene Willadsen oppdaget i helgen ikke er forurensing.

Hvor de kommer fra, er han derimot usikker på.

– Dette kan være skum fra Vansjø. Jeg ser det er noen som også har truffet lensene i Mossesundet, sier Kure. Han roser Willadsen for å følge med å si fra om oppdagelsen.

– Denne gangen er jeg ganske sikker på at det er noe organisk, men plutselig er det ikke det, sier Kure. Han legger til at det ofte er på denne tiden av året skumdottene oppstår.

– Det er nok et naturlig fenomen, men jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Det ligger også et stort skumflak på nærmere en kilometer ved Gullholmen nå, sier Kure.

LES OGSÅ: Det haster å bytte ut lensene: – Kan få hele sundet fullt av isopor