Sentersjef Ståle Løvheim trodde lenge at senteret ville runde den magiske grensen på fire milliarder i omsetning for 2014. Sluttresultatet endte like under.

Litt irriterende

– Det er litt irriterende at vi ikke klarte målet. Totalt sett har vi hatt et meget bra år, men det ville sett så mye bedre ut om vi hadde klart fire milliarder, sier han til Fredriksstad Blad.

Forrige gang Nordby Shoppingcenter satte ny omsetningsrekord, var tilbake i 2012. Da rundet senteret fire milliiarder kroner i omsetning.

LES OGSÅ: - Ordet harryhandel er tåpelig. De som bruker det er bare misunnelige

Flere besøkende, men ikke flere penger

Etter en noe treg start på fjoråret, tok besøkstallet seg virkelig opp utover våren, sommeren og høsten.

– Vi er veldig godt fornøyd med besøkstallet, aldri før har flere kunder vært innom Nordby. Omsetningen er også bra, men vi stiller så høye krav at vi aldri blir helt fornøyde når målet ikke blir nådd, sier han.

LES OGSÅ: Nå får du mer harryhandel for pengene

Kronekursen

– Hva har den svake krona hatt å si for dere?

– Det er klart det har en viss betydning, men vi kan ikke spå kronekursen for et år fremover. Vi må bare jobbe bevisst med tiltak som gjør at kundene ønsker å handle hos oss, sier han.

Og i 2015 er det ingen bønn. Sentersjefen krever nemlig ny omsetningserkord.

– Januar er den tregeste måneden i året, men starten på året har faktisk vært over all forventning. Nå gjør vi en rekke grep for at 2015 skal bli et nytt rekord-år. Ja, vi krever faktisk ny rekord, sier han.

– Hva slags grep gjør dere?

– Alle som har vært på Nordby etter jul ser at vi pusser opp store deler av senteret. I tillegg tvinger vi oss selv til å satse enda mer på service og kundebehandling, sier han.

Vil utvide med 20.000 kvm

Det har også lenge vært klart at Nordby ønsker å utvide det gigantiske kjøpesenteret ytterligere. Ifølge Løvheim ønsker de å rive 6.000 kvadratmeter av dagens senter – for så å bygge opp 26.000 nye kvadratmeter.

– Saken ligger hos kommunen, og det gjenstår fortsatt at alle grunneierne kommer til enighet. I slike saker må vi være tålmodige, men vi satser på å begynne utvidelsen i begynnelsen av 2017, sier han.