Gutta inviterte ordfører'n på bever

I kø: Ola Lundem, Reidar Kaabbel, Ole Johan Bjerketvedt, Ole Martin Skaug, Lars Jørgen Minge, Philip Slydahl, Herman Ødemark, Ulrik Bjerketvedt og Jo Kristian Aamot-Haug. Foto: Eva Fretheim

I kø: Ola Lundem, Reidar Kaabbel, Ole Johan Bjerketvedt, Ole Martin Skaug, Lars Jørgen Minge, Philip Slydahl, Herman Ødemark, Ulrik Bjerketvedt og Jo Kristian Aamot-Haug. Foto: Eva Fretheim

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ordføreren i Våler byttet ut fredagstacoen med bevergryte.

DEL

- Veldig godt! Dette kan fint erstatte fredagstacoen, sa vålerordfører Reidar Kaabbel.

Fredag kveld var han invitert til klubbhuset til Svinndal Jeger og Fiskerforening for å spise bevergryte. Beveren var det ungdomsgruppa til jeger og fiskerforeningen som sto for.

– Vi prøver å dra i gang ungdomsgruppa som har ligget nede noen år, sa Fredrik Bjerketvedt. Nylig ble det arrangert beverkurs, sju ungdommer deltok og jaktet på bever både på post og med feller.

– De var heldige og fikk to bever i fellene, sier Bjerketvedt.

Beverne var på 15 og 23 kilo.

Spenning

– Hva er gøy med jakt?

– Alt. Det er spenning, opplevelse og sosialt, sa gutta som kommer fra Svinndal og Skiptvet og er i alderen 13–17 år. Alle har drevet med jakt tidligere, både elg, rev, rådyr og hare. Men ikke bever.

– Fellene ble satt opp under vann. Det er samme prinsipp som en stor musefelle, som klapper sammen over nakken til beveren. Den dør straks, fortalte guttene. De var med og flådde beverne og saltet skinnet som skal sendes til garving. Nå gjensto bare å spise. Ola Lundem var kokk, og kunne røpe at beveren var surret i smør og kokt sammen med sopp, løk og rømme.

– Det var kjempegodt, overraskende godt, med skikkelig viltsmak, sa Jo Kristian Aamot-Haug. Alle de andre var enige, inkludert Moss Avis' utsendte.

Tradisjoner

– Det er gøy at det er liv i denne ungdomsgruppa igjen. Dette er framtidas jegere og fangstmenn, og viktige tradisjoner blir holdt i hevd. Og det er spennende for dem å være med på hele prosessen, sa ordføreren, som slapp å lage fredagstaco.

Svinndal Jeger og Fiskeforening satser på flere aktiviteter for ungdom utover året.

– 24. juni og 12. august kan ungdom komme hit og skyte gratis på leirduebanen ved klubbhuset. Og siste helgen i november blir det rådyrjakt for ungdomsgruppa, sier Fredrik Bjerketvedt.

Artikkeltags