Gå til sidens hovedinnhold

Sykehuset Østfold innfører koronasmitte-tiltak, ber pårørende begrense besøk hos pasientene

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykehuset Østfold iverksetter nå tiltak for å hindre og begrense koronavirus-smitte.

– Det viktigste tiltaket vi kan gjøre i denne fasen er å hindre koronasmitte inn i sykehusene. Vi oppfordrer publikum til å ta hensyn til dette, sier administrerende direktør Hege Gjessing på hjemmesiden til Sykehuset Østfold.

LES OGSÅ: Kalnes-sykehuset øker beredskapen – og vil sende pasienter til Moss

Hun oppfordrer pårørende til å begrense sine besøk til et minimum og være bevisst på råd og anbefalinger fra helsemyndighetene.

– Våre pasienter oppfordres også til å lese den informasjonen de får i pasientbrev på SMS fra sykehus og de oppslag som henger på sykehusets inngangsdører, legger Gjessing til.

Pasienter får SMS

Pasienter med time på sykehuset vil også få informasjon på SMS om å ta kontakt på telefon dersom de har vært på reise i områder med smitte, eller dersom de har vært i kontakt med personer som kan være smittebærere.

LES OGSÅ: Barnehage i Moss er stengt for å forebygge koronavirus-smitte

Avlyser tjenestereiser

Sykehuset Østfold har også innført restriksjoner på tjenestereiser for ansatte og oppfordrer til at møter i størst mulig grad gjennomføres på Skype, telefon eller videokonferanse. Flerre større kurs og konferanser i regi av Sykehuset Østfold er avlyst.

LES OGSÅ: Moss er forberedt på koronavirus-stengte skoler,elever er bedt om å ta med seg PC og iPad hjem

– Reiseaktivitet innebærer en smitterisiko, og myndighetenes reiseråd endrer seg fortløpende. Vi kommer til å få behov for god tilgang på helsepersonell i tiden framover, og derfor henstiller vi til våre ansatte om å unngå private reiser til utlandet, opplyser Gjessing.

Koronasituasjonen følges nøye av ledelsen ved Sykehuset Østfold. Sykehuset har satt beredskapsstab, og de berørte fagavdelingene trener på gjennomføring av beredskapsprosedyrer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.