Endelig felles nødnett med Sverige: – Vi er ofte over på svensk side

FELLES: Nå får Sverige og Norge felles nødnett. Det kan vise seg å være gunstig når Sykehuset i Østfold rykker over grensen på trafikkulykker. Arkivfoto.

FELLES: Nå får Sverige og Norge felles nødnett. Det kan vise seg å være gunstig når Sykehuset i Østfold rykker over grensen på trafikkulykker. Arkivfoto. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ambulansen i Østfold har tidligere ikke hatt kontakt med kollegene over grensen når de har rykket på trafikkulykker i Sverige. Nå får Norge og Sverige felles nødnett.

DEL

– Vi har utelukkende gode erfaringer med den nye tjenesten. Muligheten til å kommunisere i felles talegrupper med våre svenske kollegaer er viktig for å løse akuttmedisinske oppdrag og syketransport i fellesskap, til beste for pasientene, sier Fleming Widell, rådgiver i prehospital avdeling i Sykehuset Østfold til sykehusets egne hjemmesider tirsdag.

NOSE ISI er navnet på den nye fellestjenesten for nødkommunikasjon på tvers av landegrensen. NOSE står for norsk-svensk grenseoverskridende kommunikasjon.

Systemet som nå er tatt i bruk i store deler av Norge og Sverige, er testet ut i grenseområdet Østfold – Västra Götalands-regionen over en lengre periode. Nå er systemet i full drift.

– Vi er ganske ofte over på svensk side, og vi har også en del svenske ambulanser som kjører pasienter til Kalnes fra for eksempel Strømstad-området. Det at vi nå kan kommunisere direkte med hverandre og dele informasjon er gull verdt. Det styrker pasientens sikkerhet betraktelig, sier Merete Storli Tveit, avdelingssjef i prehospital avdeling i Sykehuset Østfold.

LES OGSÅ:

– Det er helt håpløst for rullestolbrukere

Fiskeboller lå uttørket på panne, nå skal maten bli bedre

Selvinnsjekk fungerer igjen – etter nesten to uker med problemer

Jeanette (42) fikk nytt hjerte – jobber fullt for økt oppmerksomhet rundt organdonasjon

Artikkeltags