Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelbyen Moss - hvor går veien videre?

Artikkelen er over 1 år gammel

DEBATT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For å kunne redusere bruken av bil i lokalmiljøet er vi nødt til legge til rette for syklistene. En syklist er en bil mindre i trafikken! For å få folk til å velge sykkelen må vi ha trygge sykkelveier! Uten trygge og sammenhengende sykkelveier kommer vi ingen vei!

Vi som politikere har ansvar for å legge tilrette slik at byens innbyggere kan føle seg trygge nok til å velge sykkelen som fremkomstmiddel. Moss Høyre ønsker å bygge sammenhengende sykkelveier som skiller syklende og gående, uten at det struper igjen for annen nødvendig trafikk!

Redusert belastning på veiene er en av gevinstene, men kanskje ikke den viktigste! En sykkeltur eller to, til og fra skole eller jobb gir en positiv effekt på helsen! Sykling på over en kilometer reduserer risikoen for overvekt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes viser en svensk studie gjort i 2016. En dansk studie fra det samme år viser at sykling 1 time per uke reduserer risikoen for hjertesykdommer! Dette burde være gode grunner til å ta seg bryet med å sette seg på sykkelen en gang eller to i løpet av uka!

Moss Høyre ønsker en aktiv befolkning i byen, fra liten til stor og fra ung til gammel! Moss Høyre ønske å etablere en sammenhengende turvei langs sjøen fra Feste til fylkesgrensen ved bl.a. bruk av den gamle jernbanetraseen. Moss Høyre ønsker å legge til rette for parkeringshus for sykler og sykkelhotell ved kollektivknutepunkter.

Bruk sykkelen, ingen tur er for kort! Kombiner gjerne syklingen med offentlig transport! God tur! Godt valg!

Test deg selv: Hvilket parti er du mest enig med i Nye Moss?

Kommentarer til denne saken