(Fredriksstad Blad): Denne søte sykkelen av merke Merida var forsvunnet da jeg sto opp i dag, område Lundheim.

Jeg kjøpte den brukt for bare noen dager siden og det er ikke noe økonomisk tap akkurat, men jeg hadde så mange fine planer! Sommeren skulle tilbringes på denne røde sykkelen med blomster og baguette, kanskje litt vin, oppi kurven, svinsende rundt i sommerkjole og sandaler på fransk vis.

Engasjerte

Slik innledet Lene Elisabeth Storengen innlegget hun delte på Facebook for en snau uke siden.

Her ba hun vennelista om å holde øynene åpne etter den røde sykkelen.

– Folk delte innlegget og var veldig engasjert. Jeg hadde hele tiden en følelse av at jeg ville få den tilbake, forteller Lene til Fredriksstad Blad.

Fra huset i Theodor Kollers vei driver hun bunadsstue, og de siste ukene har hun hatt fullt opp med de siste forberedelsene før 17. mai.

Hun har derfor hatt liten tid til å prøvekjøre sykkelen selv.

Nei da, skal ikke stjele sykkelen din, se

Og magefølelsen til Lene skulle vise seg å stemme.

– I går morges sto den her igjen. Jeg skulle bare riste et stoff til en bunad, og så kikket jeg ut i gården, smiler hun.

– Jeg løp ned, og da lå det en konvolutt i kurven og en sykkellås.

«Se oppi. Nei da skal ikke stjele sykkelen din se. Det er ikke sånn ... Jeg lånte sykkelen til legevakta på K.øy»


I konvolutten lå det også 450 kroner.

– Der lå forklaringen på hvorfor sykkelen rett og slett hadde blitt lånt. Hvis personen trenger den igjen, håper jeg vedkommende ber meg om hjelp – jeg kjører gjerne.

Blir fransk sommer

Den glade nyheten om at sykkelen var kommet til rette, delte hun også på Facebook.

– Jeg er veldig takknemlig for at personen leverte tilbake sykkelen. Det virker nesten som det ga folk et håp om en litt bedre fremtid. Det viser at det er håp i menneskeheten, mener Lene.

– Så du er ikke sur?

– Ikke sur! Det endte med å bli en veldig fin opplevelse. Og så var det sikkert kjempespennende for sykkelen å være på tur, sier hun.

– Nå blir det fransk sommer, som jeg hadde sett for meg, med blomster, mat og vin i kurven. Jeg må bare bli ferdig med bunadene til 17. mai – da blir det sykkeltur.