Undersøkelsen, som er gjennomført på vegne av Norsk Friluftsliv, viser at kun 55 prosent av oss skal, eller har gått, på ski denne vinteren.

I mossedistriktet har mildvær preget vinteren og gjort det vanskelig å kunne hive på seg skiene og ta en skitur i nærområdet.

LES OGSÅ: Får ikke holdt renn i Telenorkarusellen: – Ser stygt ut for skiføret i vinterferien

Nå viser det seg også at størrelsen på lommeboka kan ha stor betydning for om du tar skiene fatt eller ikke, meldes det i en pressemelding i forbindelse med undersøkelsen.

Mens hele 77 prosent av de med en husstandsinntekt på over en million kroner oppgir at de går på ski i vinter, er tallet bare 39 prosent blant de med en husstandsinntekt på under 500 000.

Generalsekretæren i Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 17 friluftsorganisasjoner, mener tallene er bekymringsfulle.

– Det er synd hvis det hovedsakelig blir de med god inntekt som går på ski. Disse tallene viser at det er et stort behov for gode og gratis ski-aktivitetstilbud til alle familier, uavhengig av økonomi. Ellers står vi i fare for å ikke lenger kunne si at vi er et folk som er født med ski på beina, sier Lasse Heimdal i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Den varme vinteren kan være fatal for fuglene

Kortere snøsesong mange steder i landet, gjør at flere stadig må reise lenger for å oppleve skiføre. Dette kan også bidra til at det er de med god råd som lettere kan spenne på seg skiene.

– Det er dessverre også en faktor som kan bidra til at de sosiale forskjellene i skiaktiviteter øker, siden det også er de med best økonomi, som vil ha muligheten til å dra til snøsikre områder og hytter på fjellet, påpeker Heimdal til sist.