– Synd hvis det bare blir de med god inntekt som går på ski

SKITUR: Sannsynligheten for om du har tatt en skitur i år eller ikke, øker med hvor høy inntekt husstanden har, viser tall fra en ny undersøkelse.

SKITUR: Sannsynligheten for om du har tatt en skitur i år eller ikke, øker med hvor høy inntekt husstanden har, viser tall fra en ny undersøkelse. Foto:

Bare halvparten av oss skal på ski denne vinteren, viser en ny undersøkelse fra Ipsos. Og inntekt har mye å si for om du er blant dem som lar skiene stå.

DEL

Undersøkelsen, som er gjennomført på vegne av Norsk Friluftsliv, viser at kun 55 prosent av oss skal, eller har gått, på ski denne vinteren.

I mossedistriktet har mildvær preget vinteren og gjort det vanskelig å kunne hive på seg skiene og ta en skitur i nærområdet.

LES OGSÅ: Får ikke holdt renn i Telenorkarusellen: – Ser stygt ut for skiføret i vinterferien

Nå viser det seg også at størrelsen på lommeboka kan ha stor betydning for om du tar skiene fatt eller ikke, meldes det i en pressemelding i forbindelse med undersøkelsen.

Mens hele 77 prosent av de med en husstandsinntekt på over en million kroner oppgir at de går på ski i vinter, er tallet bare 39 prosent blant de med en husstandsinntekt på under 500 000.

Generalsekretæren i Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 17 friluftsorganisasjoner, mener tallene er bekymringsfulle.

– Det er synd hvis det hovedsakelig blir de med god inntekt som går på ski. Disse tallene viser at det er et stort behov for gode og gratis ski-aktivitetstilbud til alle familier, uavhengig av økonomi. Ellers står vi i fare for å ikke lenger kunne si at vi er et folk som er født med ski på beina, sier Lasse Heimdal i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Den varme vinteren kan være fatal for fuglene

Kortere snøsesong mange steder i landet, gjør at flere stadig må reise lenger for å oppleve skiføre. Dette kan også bidra til at det er de med god råd som lettere kan spenne på seg skiene.

– Det er dessverre også en faktor som kan bidra til at de sosiale forskjellene i skiaktiviteter øker, siden det også er de med best økonomi, som vil ha muligheten til å dra til snøsikre områder og hytter på fjellet, påpeker Heimdal til sist.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken