Siv H. Jacobsen (Ap) er vararepresentant i inneværende periode og har møtt 169 dager.

54-åringen svarer Moss Avis at nominasjonsprosessen ennå ikke har startet i Ap, og at hun vil svare nominasjonskomiteen før hun svarer andre om sine tanker foran neste periode.

I Høyre og Fremskrittspartiet er nominasjonsprosessen derimot i gang.

Tage Pettersen (47) offentliggjorde på Facebook sist uke at han har takket ja til gjenvalg og en andre periode på Stortinget.

Mandag morgen bekrefter Erlend Wiborg (36) overfor Moss Avis at også han har takket ja – og ønsker en tredje periode på Stortinget.

– Makt til enkeltindividet

Wiborg skriver til oss at han er i ferd med å legge ut på Facebook:

«Ja, jeg ønsker gjenvalg til Stortinget.

Jeg har gitt beskjed til nominasjonskomiteen om at jeg ønsker en ny periode gitt at partiet og velgerne også ønsker det.

Jeg har nå hatt gleden av å representere Østfold på Stortinget de siste 7 årene. Etter forrige valg var jeg så heldig å få bli den første komitélederen Østfold har hatt på Stortinget på over 20 år.

Som leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité har jeg spesielt mye med saker knytter til arbeidsliv, NAV og pensjoner. Samtidig har jeg gjort mitt for å være en ombudsmann for innbyggere og næringsliv i Østfold, noe som har medført at jeg har vært en av de mest synlige politikerne på Stortinget fra Østfold.

Jeg brenner fortsatt for kampen for å flytte makt og innflytelse fra politikk og byråkrati til hvert enkelt individ. Kampen for å redusere skatter og avgifter er på ingen måte fullført. Det gjenstår fortsatt mye for å gi de eldre en verdig eldreomsorg.

Sist, men ikke minst, vil jeg fortsatt kjempe for en strengere og mer fornuftig innvandrings- og integreringspolitikk. Dette er viktige saker for Østfold og vårt flotte land. Jeg håper derfor på ny tillit fra velgere og partiet!»

– Et privilegium

Tage Pettersens ord på Facebook sist uke lød slik:

«I går svarte jeg nominasjonskomiteen i Østfold Høyres stortingsvalgdistrikt at jeg stiller meg til disposisjon for en ny stortingsvalgperiode. Med mine seks år som ordfører i Moss, og tre år ut i min første stortingsperiode, har jeg mer å gi både Høyre og velgerne i Østfold.

Det å få representere velgerne i nasjonalforsamlingen er spennende og et privilegium. Vi har fortsatt mye ugjort for vårt næringsliv, våre innbyggere og våre flotte lokalsamfunn innen en rekke politikkområder.

Jeg er klar for å være en del av laget om nominasjonskomiteen og nominasjonsmøtet ønsker meg med videre.»