– En komplisert fremtid for Mosseregionen

ANSVAR: Uenighet om et lokalt prestisjeprosjekt i Råde kan forrykke deler av utviklingen i bygda, det er politikerne Johan E. Grimstad, Jarle tranøy, Frederikke Stensrød og René Rafshol enige i.

ANSVAR: Uenighet om et lokalt prestisjeprosjekt i Råde kan forrykke deler av utviklingen i bygda, det er politikerne Johan E. Grimstad, Jarle tranøy, Frederikke Stensrød og René Rafshol enige i. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Planene for en offensiv, ekspansiv og fremtidsrettet region er sammensatte og krever mye av mange.

DEL

– Vi har et enstemmig vedtak der vi krever fremgang, sier ordfører i Råde, René Rafshol.

Saken gjelder Strømnesåsen og boligprosjektet som er både et viktig signal og et vesentlig tiltak for å gjøre bygda mellom Moss og Plankebyen attraktiv.

Og det er det Mosseregionkonferansen torsdag handlet om; å vise at vi i vår region har det som folk trenger i en fremtidig hverdag.

Mange prosjekter

Men fremtiden nærmer seg, for som ordfører Tage Pettersen sa i sin innledning, er det nå ikke mer enn et par år før spaden settes i jorda. Det gir kortere vei til Oslo, og nye muligheter for næring, skole, forskning og innovasjon. Mye skal stemme.

– Bidrar ikke uroen rundt Strømnesåsen og de bortimot 500 boligene som ikke blir bygget, til å forrykke Rådes mulighet til selge seg inn hos fremtidige rådesokninger?

– Det er uten tvil blant de områdene vi har øremerket boligbygging, men vi har såpass mange interessante prosjekter gående i bygda, at det neppe vil påvirke fremdriften, tror Rafshol.

LES OGSÅ: Håper på byggestart neste høst

Avhengig av private midler

Byplanlegger i Moss, Terje Pettersen, er komfortabel med at en utvikling som initieres av staten og vedtas lokalt er avhengig av private midler for å lykkes.

– Vi har et markedsstyrt marked der vår mulighet til å påvirke utviklingen styres av plan- og bygningslov og rekkefølgebestemmelser.

Mange boligprosjekter

Under gårsdagens møte redegjorde fylkesordfører Haabeth om sterke regioner og evnen til å se nye kommunestrukturer uavhengig av dagens grenser, Elisabeth Grepperud forklarte kompleksiteten i osloregionen mens byplanleggerne fortalte om de mange spennende og meget omfattende boligprosjektene i regionen.

– Noe nytt?

– Bra med felles planer, men det hadde vi allerede 1972, smiler Gunnar Laursen.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, var også innom og fortalte om både køer og at svært lite virker uten infrastruktur.

Han sa også «statlig regulering», noe som vil kunne bli tolket med spenning i tiden som kommer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken